Τελευταία Νέα
Διεθνή

Seehofer: Εάν δεν βοηθήσουμε Ελλάδα και Τουρκία, οι μετανάστες θα φτάσουν και στη Γερμανία

Seehofer: Εάν δεν βοηθήσουμε Ελλάδα και Τουρκία, οι μετανάστες θα φτάσουν και στη Γερμανία
«H Γερμανία δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα μόνη της και να πάρει πρόσφυγες από κάθε γωνιά του πλανήτη», τόνισε ο H. Seehofer
Ευρωπαϊκή βοήθεια για τις χώρες στα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ζητά ο γερμανός υπουργός Εσωτερικών H. Seehofer,  προειδοποιώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση οι μετανάστες «αργά ή γρήγορα θα βρίσκονται σε όλη την Ευρώπη και κυρίως στην Γερμανία».
Ο ίδιος σε συνέντευξή του στο δεύτερο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ZDF, αργά το βράδυ της Παρασκευής 4/10 από την Αθήνα, εξέφρασε την πεποίθησή του  ότι «δεν πρέπει να αφήσουμε μόνες τις χώρες στα εξωτερικά σύνορα», σημειώνοντας πως «αν οι χώρες δεν μπορέσουν να το αντιμετωπίσουν, τότε οι άνθρωποι θα συνεχίσουν την μετανάστευσή τους περαιτέρω.
Στόχος είναι να βρεθεί μια βιώσιμη λύση για την Ευρωπαϊκή Ένωση».
Υπογράμμισε τη σημασία της Κοινής Δήλωσης Ε.Ε. - Τουρκίας για το προσφυγικό, την οποία  και χαρακτήρισε «μεγάλη επιτυχία» της Καγκελαρίου  και Merkel , ενώ ζήτησε μια ευρωπαϊκή λύση για την κατανομή των προσφύγων στην Ευρώπη και πρόσθεσε  «αν δεν βοηθήσουμε, το λέω στον γερμανικό λαό, αυτοί οι άνθρωποι αργά ή γρήγορα θα βρίσκονται σε όλη την Ευρώπη και κυρίως στην Γερμανία».
Κληθείς να πει εάν η Γερμανία είναι διατεθειμένη να βοηθήσει υποδεχόμενη πρόσφυγες από την Ελλάδα, στο πρότυπο της συμφωνίας με την Γαλλία, την Ιταλία και την Μάλτα για όσους διασώζονται στην κεντρική Μεσόγειο, τόνισε πως είναι ζήτημα που απαιτεί ευρωπαϊκή απάντηση.
Όπως είπε, «η Γερμανία δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα μόνη της και να πάρει πρόσφυγες από κάθε γωνιά του πλανήτη» και  «χρειαζόμαστε επειγόντως μια ευρωπαϊκή λύση, στην οποία θα συμμετέχουν όσο το δυνατόν περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες και θα υποδεχθούν πρόσφυγες από την Ελλάδα».
Μάλιστα, παρέπεμψε στο Συμβούλιο των Υπουργών Εσωτερικών της Ε.Ε. την επόμενη εβδομάδα στο Λουξεμβούργο και  στην Σύνοδο Κορυφής.
Σύμφωνα με τον H. Seehofer, η Γερμανία θα μπορούσε επιπλέον να βοηθήσει στην προστασία των συνόρων και να υποστηρίξει την διαδικασία των επιστροφών, λέγοντας πως «είναι και προς το δικό μας συμφέρον, καθώς μια λειτουργική διαδικασία επιστροφής στην Τουρκία αποθαρρύνει άλλους πρόσφυγες να πάρουν αυτό τον δρόμο».
Τέλος, αναφερόμενος στις συνομιλίες με τους τούρκους κυβερνητικούς αξιωματούχους που είχε στην 'Αγκυρα, σημείωσε  ότι «η καλή ατμόσφαιρα και τα καλά λόγια δεν αρκούν» και τώρα πρέπει να εργαστούμε ώστε η Ευρωπαϊκή Ένωση να συμμετέχει σε αυτό και να βρούμε μια βιώσιμη λύση».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης