Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Ανησυχία στη Σερβία για τον νέο απεσταλμένο των ΗΠΑ στις συζητήσεις με το Κόσοβο

Ανησυχία στη Σερβία για τον νέο απεσταλμένο των ΗΠΑ στις συζητήσεις με το Κόσοβο
Ικανοποίηση στο Κόσοβο για τον νέο Αμερικανό απεσταλμένο
Η πολιτική ηγεσία του Κοσόβου χαιρετίζει την τοποθέτηση του Richard Grennel ως ειδικού απεσταλμένου του προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump στον διάλογο ανάμεσα στο Βελιγράδι και την Πρίστινα.
Ο πρόεδρος του Κοσόβου, Hashim Thaci απέδωσε στο γεγονός καθοριστική σημασία για την πορεία των διαπραγματεύσεων με την Σερβία.
«Ο ορισμός του Grennel αποτελεί απόδειξη ότι ο πρόεδρος Trump βρίσκεται δίπλα μας σε κάθε σημαντικό βήμα που κάνουμε.
Τώρα πλέον είμαστε βέβαιοι για την πορεία του διαλόγου, για την πιθανότητα αναγνώρισης της ανεξαρτησίας μας από την Σερβία και την ένταξη μας στο ΟΗΕ» αναφέρει ο Thaci σε ανάρτηση του στο facebook.
Ο πρόεδρος του Κοσόβου, όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο του, είχε χθες τηλεφωνική συνομιλία με τον ειδικό απεσταλμένο των ΗΠΑ, Richard Grennel.
Την ικανοποίηση του εξέφρασε και ο απερχόμενος πρωθυπουργός του Κοσόβου Ramush Haradinaj.
«Μας χαροποιεί η συνεργασία και η ενεργός συμμετοχή των ΗΠΑ στο διάλογο άνευ όρων όπου θα επιτευχθεί η αμοιβαία αναγνώριση (σ.σ. Σερβίας -Κοσόβου) εντός των υφιστάμενων συνόρων» έγραψε στο twitter ο  Haradinaj.
Στάση αναμονής τηρεί η πολιτική ηγεσία της Σερβίας.
Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Aleksandar Vucic σε συνέντευξη Τύπου, εμφανίστηκε συγκρατημένος για την τοποθέτηση του Grennel στην θέση του ειδικού απεσταλμένου των ΗΠΑ.
«Εμείς γνωρίζαμε ότι ειδικός απεσταλμένος ήταν ο Matthew Palmer με τον οποίο είχαμε μία έντιμη σχέση, τώρα ο πρόεδρος Τrump ονόμασε κάποιον άλλον.
 Ο Grennel είναι σοβαρός και συνεπής διπλωμάτης και έχει την εμπιστοσύνη του προέδρου των ΗΠΑ.
Θα δούμε προς ποια κατεύθυνση θα οδηγήσει αυτή η εξέλιξη» ανέφερε ο πρόεδρος της Σερβίας Aleksandar Vucic.
Υπογράμμισε δε ότι η διαδικασία του διαλόγου, παρά την ενεργό εμπλοκή των ΗΠΑ, θα παραμείνει υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης