Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Medvedev: Η Ρωσία θα βοηθήσει την Κούβα να εξασφαλίσει τις αναγκαίες ποσότητες πετρελαίου

Medvedev: Η Ρωσία θα βοηθήσει την Κούβα να εξασφαλίσει τις αναγκαίες ποσότητες πετρελαίου
Ο Medveved υποσχέθηκε ότι θα συμβάλει στην ανάπτυξη του ενεργειακού τομέα της Κούβας
Η Ρωσία θα βρει τρόπους για να βοηθήσει την Κούβα με «ασφαλείς» προμήθειες πετρελαίου και πετρελαιοειδών, τόνισε ο Ρώσος πρωθυπουργός Dmitry Medveved σε τηλεοπτική του συνέντευξη.
Ο Medveved υποσχέθηκε ότι θα συμβάλει στην ανάπτυξη του ενεργειακού τομέα της Κούβας κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο νησί αυτή την εβδομάδα, αλλά δεν ανακοίνωσε βραχυπρόθεσμα μέτρα για την Αβάνα η οποία πλήττεται από την έλλειψη καυσίμων εξαιτίας των αυστηρότερων αμερικανικών κυρώσεων.
Η Βενεζουέλα τροφοδότησε τις προηγούμενες μέρες με πετρέλαιο την Κούβα, παρέχοντάς της κάποιες ενεργειακές «ανάσες», που ωστόσο δεν είναι αρκετές για τα πιεστικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί, σημειώνει το Reuters.
«Νομίζω ότι θα βρούμε άλλους τρόπους για να βοηθήσουμε την Κούβα να εξασφαλίσει πετρέλαιο και πετρελαϊκά προϊόντα», δήλωσε ο Medveved σε συνέντευξή του στη ρωσική τηλεόραση και απαντώντας στο ερώτημα, αν ρωσικά πλοία θα μπορούσαν να συνοδεύσουν πετρελαιοφόρα στην Αβάνα.
«Συζητήσαμε σήμερα και συμφωνήσαμε ότι θα καταρτίσαμε ένα σχέδιο εργασίας για την παροχή ενέργειας στην Κούβα, λαμβάνοντας υπόψη τις συμβατικές πηγές ενέργειας, τους υδρογονάνθρακες και ίσως κάποιες άλλες διαθέσιμες οδούς», ανέφερε.
Η Αβάνα ανακοίνωσε στις 11 Σεπτεμβρίου ότι δεν είχε εξασφαλίσει επαρκείς ποσότητες καυσίμων, όπως η βενζίνη και το ντίζελ για το υπόλοιπο του μήνα λόγω κυρώσεων που επιβλήθηκαν από τις ΗΠΑ σε αντίποινα για την υποστήριξή της προς τον πρόεδρο της Βενεζουέλας Nicolas Maduro.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης