Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ιράν: Δεν θα υποκύψουμε στις πιέσεις των ΗΠΑ – Θα καταφέρουμε να εξάγουμε πετρέλαιο

Ιράν: Δεν θα υποκύψουμε στις πιέσεις των ΗΠΑ – Θα καταφέρουμε να εξάγουμε πετρέλαιο
Οι εξαγωγές αργού πετρελαίου του Ιράν μειώθηκαν κατά τουλάχιστον 80% από τη στιγμή που οι ΗΠΑ επέβαλαν εκ νέου κυρώσεις στη χώρα
Το Ιράν δεν πρόκειται να υποκύψει στις πιέσεις των ΗΠΑ και θα χρησιμοποιήσει κάθε πρόσφορο μέσο για την εξαγωγή του πετρελαίου του, ανέφερε ο Ιρανός αρμόδιος υπουργός Bijan Zanganeh την Κυριακή (6/10), σε συνέντευξή του στον ιστότοπο SHANA.
Οι εξαγωγές αργού πετρελαίου του Ιράν μειώθηκαν κατά τουλάχιστον 80% από τη στιγμή που οι ΗΠΑ επέβαλαν εκ νέου κυρώσεις στη χώρα τον περασμένο Νοέμβριο, αφού ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump αποσύρθηκε από την πυρηνική συμφωνία του Ιράν το 2015.
«Θα αξιοποιήσουμε κάθε δυνατό τρόπο εξαγωγής του πετρελαίου μας και δεν θα υποκύψουμε στην πίεση της Αμερικής επειδή η εξαγωγή πετρελαίου είναι το νόμιμο δικαίωμα του Ιράν», δήλωσε ο Zanganeh.
Σε απάντηση στις αμερικανικές κυρώσεις, το Ιράν έχει μειώσει σταδιακά τις δεσμεύσεις του για την πυρηνική συμφωνία του 2015, με την οποία η Τεχεράνη δέχτηκε να περιορίσει τις πυρηνικές της δραστηριότητες με αντάλλαγμα την άρση των περισσότερων διεθνών κυρώσεων, σημειώνει το Reuters.
Αξίζει να σημειωθεί επίσης, πως το Ιράν διαθέτει το δεύτερο μεγαλύτερο απόθεμα φυσικού αερίου στον κόσμο, αλλά δεν έχει γίνει ακόμη σημαντικός εξαγωγέας λόγω των διεθνών κυρώσεων που επιβλήθηκαν στη χώρα εδώ και δεκαετίες.
Ο Ιρανός υπουργός Πετρελαίου τόνισε ότι το Ιράν επιθυμεί να βελτιώσει τις σχέσεις της με τις αραβικές χώρες του Περσικού Κόλπου.
«Θέλουμε να είμαστε φίλοι με όλες τις περιφερειακές χώρες ... δεν πρέπει να μας θεωρούν εχθρό τους ... Ο κοινός εχθρός μας είναι έξω από τη Μέση Ανατολή», σημείωσε ο Zanganeh.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης