Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Erdogan: Η Τουρκία είναι πιο ισχυρή από ποτέ - Διανύουμε την πιο κρίσιμη περίοδο για τα επόμενα 50 χρόνια

tags :
Erdogan: Η Τουρκία είναι πιο ισχυρή από ποτέ - Διανύουμε την πιο κρίσιμη περίοδο για τα επόμενα 50 χρόνια
«Οι κρυφές και οι ανοιχτές επιθέσεις εναντίον του λαού μας δεν κατάφεραν να τον γονατίσουν, αλλά κούρασαν», είπε ο Τούρκος πρόεδρος
Προκλητικά υψηλούς τόνους μετήλθε εκ νέου ο Τούρκος πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan, ισχυριζόμενος πως η Τουρκία είναι πιο ισχυρή από ποτέ ενώ έδωσε έμμεση απάντηση και στον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Mike Pompeo, ο οποίος αποδοκίμασε τις γεωτρήσεις της Άγκυρας στην κυπριακή ΑΟΖ. 
«H Toυρκία διανύει μια περίοδο που θα καθορίσει το μέλλον της για τα επόμενα 25 και 50 χρόνια. 
Οι κρυφές και οι ανοιχτές επιθέσεις εναντίον του λαού μας δεν κατάφεραν να τον γονατίσουν, αλλά κούρασαν. Γίναμε πιο δυνατοί με κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίσαμε.
Τώρα όμως  έχει πολλαπλασιαστεί το κόστος πρόκλησης ζημιάς στην Τουρκία» , σημείωσε ο Erdogan μιλώντας σε στελέχη του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.
Ο Τούρκος πρόεδρος, αν και απέφυγε να επιτεθεί ευθέως στον Donald Trump καταφέρθηκε εναντίον των συνεργατών του Αμερικανού προέδρου, λέγοντας πως παραμένουν οι δυνάμεις των ΗΠΑ στη βόρεια Συρία.
Ο Erdogan, εξάλλου, επέμεινε για την προετοιμασία της εισβολής στη Συρία.
«Ο Trump είχε προτείνει ο ίδιος να αποσυρθεί από την περιοχή ανατολικά του Ευφράτη, όμως αυτοί που βρίσκονται δίπλα του δεν εκτελούν τις εντολές του.
Όμως η περιοχή που καθορίζουμε ως ζώνη ασφαλείας, οι εργασίες και οι προετοιμασίες που κάνουμε έχουν σημασία για να δείξουν τις θέσεις μας στην περιοχή.
Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να προετοιμαστούμε και να ολοκληρώσουμε το έργο» σημείωσε ο Τούρκος πρόεδρος.
Εξάλλου ο Erdogan  έχει δηλώσει πως η Τουρκία διαπραγματεύεται και τρίτο γεωτρύπανο ενώ το Fatih συνεχίζει τη γεώτρησή του στην ανατολική Μεσόγειο και τώρα έστειλαν και το Yavuz για γεώτρηση στο Μόρφου 1.
«Συνεχίζουμε αδιάκοπα τις εργασίες γεώτρησής μας στην ανατολική Μεσόγειο. Το γεωτρύπανο Fatih κατέβηκε κάτω από τα 4 χιλιάδες μέτρα.
Πρέπει να κατέβει κι άλλο. Πρώτα ο Αλλάχ θα γίνει και αυτό», σημείωσε ο Τούρκο9ς πρόεδρος.
Είπε ότι το «το Yavuz το οποίο προσθέσαμε φέτος στον στόλο μας αφού ολοκλήρωσε την αποστολή του στην Καρπασία, το στείλαμε στη γεώτρηση Μόρφου 1.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης