Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Δωδώνη: Αύξηση 2% στις πωλήσεις - Προχώρησε σε 50 προσλήψεις

tags :
Δωδώνη: Αύξηση 2% στις πωλήσεις - Προχώρησε σε 50 προσλήψεις
Ο τζίρος που αποκομίζει από τις εξαγωγές η Δωδώνη ανέρχεται στα 35 εκατ. ευρώ με 38 εκατ ευρώ
Αύξηση 2% σημείωσαν οι πωλήσεις της γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνη το 2018 ενώ μικρή υποχώρηση κατέγραψαν τα καθαρά της κέρδη.
Ειδικότερα ο κύκλος εργασιών της εταιρίας το 2018 ανήλθε σε 105,77 εκατ. ευρώ σημειώνοντας αύξηση 2% έναντι 104,1 εκατ. ευρώ της προηγούμενης χρήσης 2017. 
Τα λειτουργικά κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων διαμορφώθηκαν σε 9,7 εκατ. ευρώ έναντι 10,08 εκατ. ευρώ την προηγούμενη χρήση 2017 παρουσιάζοντας μείωση κατά 4%.
Τα μετά φόρων κέρδη διαμορφώθηκαν σε 1,6 εκατ. ευρώ έναντι 1,7 εκατ ευρώ.
Σύμφωνα με την διοίκηση της εταιρείας, η Δωδώνη κράτησε σχετικά σταθερές, πάνω από το μέσο όρο των τιμών πανελλαδικώς, τις τιμές γάλακτος σε αντίθεση
με τις περισσότερες εταιρίες του κλάδου υποστηρίζοντας τους Έλληνες παραγωγούς της και διασφαλίζοντας την απρόσκοπτη προμήθεια υψηλής ποιότητας ελληνικού γάλακτος.
Εντός του 2017 η εταιρία ίδρυσε θυγατρική στη Γερμανία με σκοπό την ενισχυμένη παρουσία της στην τοπική αγορά, η οποία ωστόσο το 2018 δεν είχε εμπορική ή παραγωγική δραστηριότητα.  
Ο τζίρος που αποκομίζει από τις εξαγωγές η Δωδώνη ανέρχεται στα 35 εκατ. ευρώ με 38 εκατ ευρώ, ενώ ο στόχος για το 2019 είναι οι εξαγωγές να αυξηθούν κατά 3% -5%.
Ανάλογη αύξηση αναμένει η διοίκηση της γαλακτοβιομηχανίας και στον τζίρο της για φέτος, ο οποίος εκτιμάται ότι θα προέλθει από τους βασικούς ανταγωνιστές της αλλά και από τους μικρούς παραγωγούς που η παρουσία τους στα σουπερμάρκετ είναι παροδική (on-off).
Σήμερα η Δωδώνη, κατέχει την πρώτη θέση στην αγορά της φέτας με μερίδιο 20%, ενώ στην αγορά γιαουρτιού κατέχει την τρίτη θέση με μερίδιο αγοράς 10%.
Από 2013 μέχρι το 2018 η Δωδώνη έχει επενδύσει κεφάλαια 20 εκατ. ευρώ, ενώ για το 2019 θα προχωρήσει σε επενδύσεις 1,5 εκατ ευρώ που θα αφορούν την βελτίωση των μηχανών και των γραμμών παραγωγής.
Σύμφωνα με την διοίκηση της εταιρείας, στόχος της είναι η διασφάλιση της ποιότητας σύμφωνα με τα πιστοποιημένα συστήματα HACCP, ISO, BRC ΚΑΙ IFS, για την παραγωγή προϊόντων με υψηλή προστιθέμενη αξία, που να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των καταναλωτών, η επιδίωξη εισόδου του Ομίλου σε νέες αγορές του εσωτερικού και του εξωτερικού, η παραγωγή και συσκευασία νέων προϊόντων προς εξυπηρέτηση της πελατειακής ζήτησης σε κάθε αγορά, η βελτίωση και επέκταση των παραγωγικών υποδομών, της ζώνης γάλακτος και της λειτουργίας διάθεσης των προϊόντων του καθώς και η βελτιστοποίηση της κεφαλαιακής διάρθρωσης.
Ο αριθμός του απασχολούμενου προσωπικού του Ομίλου στο τέλος του 2018 ανέρχεται σε 546 άτομα έναντι 516 άτομα, ενώ τον Ιούλιο του 2019 προχώρησε σε 50 προσλήψεις νέου μόνιμου προσωπικού.

Ελένη Μπότα
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης