Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ήπια άνοδος στις ευρωαγορές με το βλέμμα σε εμπόριο και Brexit - Στο +0,37% ο DAX

Ήπια άνοδος στις ευρωαγορές με το βλέμμα σε εμπόριο και Brexit - Στο +0,37% ο DAX
Σε αναμονή οι επενδυτές για την κατεύθυνση των εμπορικών διαπραγματεύσεων ΗΠΑ-Κίνας
Ήπια άνοδος σημειώνεται στις βασικότερες ευρωπαϊκές αγορές με το ενδιαφέρον των επενδυτών να στρέφεται στην πορεία των συνομιλιών για το Brexit αλλά και στην επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για τον εμπορικό πόλεμο εντός των επόμενων ημερών.
Η ανησυχία όμως για ύφεση της γερμανικής οικονομίας στον απόηχο των απογοητευτικών στοιχείων για τις βιομηχανικές παραγγελίες, προκαλεί νευρικότητα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημειώνει άνοδο 0,35%, ύστερα από απώλειες κατά 4% την περασμένη εβδομάδα.
Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX διαμορφώνεται στις 12.056 μονάδες με άνοδο 0,37%.
Στο +0,43% διαπραγματεύεται ο FTSE 100 στο Λονδίνο, στις 7.189 μονάδες.
Ο CAC 40 στο Παρίσι καταγράφει κέρδη +0,37% στις 5.508 μονάδες.
Στο Μιλάνο ο FTSE MIB σημειώνει άνοδο +0,46% στις 21.568 μονάδες.
Ο IBEX 35 στη Μαδρίτη κινείται ανοδικά +0,76% στις 9.030 μονάδες.
Οι μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών, που επηρεάζονται από τις εξελίξεις στο εμπόριο, σημειώνουν πτώση 0,34%.
Η μετοχή της HSBC Holdings καταγράφει απώλειες 0,7% ύστερα από δημοσίευμα το σαββατοκύριακο ότι ο τραπεζικός όμιλος σχεδιάζει την περικοπή έως και 10.000 θέσεων εργασίας για τη μείωση κόστους.
Στο μέτωπο του Brexit, ο Boris Johnson κάλεσε τον Γάλλο πρόεδρο Emmanuel Macron να προωθήσει την συμφωνία για το Brexit και επανέλαβε την πρόθεσή του το Ηνωμένο Βασίλειο να αποχωρήσει από την Ε.Ε. στις 31 Οκτωβρίου 2019.
Εν τω μεταξύ, το κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα (PS) της Πορτογαλίας επικράτησε σετις χθεσινές (6/10)κοιν οβουλευτικές εκλογές, αλλά δεν εξασφάλισε πλειοψηφία
Περαιτέρω πτώση κατέγραψαν οι βιομηχανικές παραγγελίες στη Γερμανία για τον Αύγουστο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (7/10) στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας, γεγονός που εντείνει τις ανησυχίες των επενδυτών για την πορεία της μεγαλύτερης οικονομίας στην Ευρώπη.
Ειδικότερα, οι βιομηχανικές παραγγελίες κατέγραψαν πτώση της τάξεως του -0,6% σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2019, έναντι πτώσης -2,1% τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η πτώση θα περιοριστεί στο -0,3%.
Παράλληλα, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήαν του προηγούμενου έτους, καταγράφηκε σημαντική πτώση της τάξεως του -6,7%, έναντι ετήσιας πτώσης -5% τον Ιούλιο του 2019 και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο -6,4%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Destatis, οι εγχώριες παραγγελίες κατέγραψαν μηνιαία πτώση της τάξεως του -2,6%, αντισταθμίζοντας την άνοδο του +0,9% που σημειώθηκε στις παραγγελίες από το εξωτερικό.
«Η αδύναμη ζήτηση συνεχίστηκε στη βιομηχανία», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας, προσθέτοντας ότι «η βιομηχανική επιχειρηματική δραστηριότητα παραμένει προς το παρόν υποτονική».
Σημαντική επιδείνωση καταγράφει το επενδυτικό κλίμα στην Ευρωζώνη για τον Οκτώβριο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (7/10) στοιχεία του ερευνητικού ομίλου Sentix, καθώς ο σχετικός δείκτης υποχώρησε σε χαμηλά άνω των έξι ετών.
Ειδικότερα, ο δείκτης επενδυτικού κλίματος Sentix διαμορφώθηκε στις -16,8 μονάδες, έναντι -11,1 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, γεγονός που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2013.
Παράλληλα, ο δείκτης διαμορφώθηκε κατώτερα σε σχέση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι προέβλεπαν ότι η πτώση θα περιοριστεί στις -14 μονάδες.
Ο δείκτης που αφορά την τρέχουσα οικονομική κατάσταση υποχώρησε στις -15,5 μονάδες, έναντι -9,5 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που ο δείκτης ο οποίος σχετίζεται με τις προσδοκίες των επενδυτών για τους επόμενους μήνες διαμορφώθηκε στις -18 μονάδες, έναντι -12,8 μονάδων τον Σεπτέμβριο του 2019.
Όσον αφορά τα αντίστοιχα στοιχεία που αφορούν μόνο τη Γερμανία, ο δείκτης επενδυτικού κλίματος κατέγραψε επίσης σημαντική πτώση, στις -19,4 μονάδες, έναντι -12,8 μονάδων προηγουμένως, υποχωρώντας στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2009.
Επιπλέον, ο δείκτης που αφορά την τρέχουσα οικονομική κατάσταση υποχώρησε στις -18 μονάδες, έναντι -10,5 μονάδων τον Σεπτέμβριο, ενώ ο δείκτης προσδοκιών διαμορφώθηκε στις -20,8 μονάδες, έναντι -15 μονάδων τον προηγούμενο μήνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης