Ενέργεια

Χατζηδάκης: Διακοπή ρεύματος σε 30.000 καταναλωτές που αν και έχουν, δεν πληρώνουν

Χατζηδάκης: Διακοπή ρεύματος σε 30.000 καταναλωτές που αν και έχουν, δεν πληρώνουν
Με τα σημερινά δεδομένα δεν μπορεί να προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ υποστήριξε ο κ.Χατζηδάκης
Την θέση ότι έχει δοθεί εντολή στη ΔΕΗ για 30.000 αποκοπές ρεύματος σε καταναλωτές που χρωστάνε, ενώ έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν διατύπωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος υποστήριξε πως αν και τα μέτρα της κυβέρνησης απέδωσαν, δεν μπορεί να προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ με τα σημερινά δεδομένα.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ και αναφερόμενος στις επικείμενες διακοπές στην ηλεκτροδότηση σε «κακοπληρωτές» ο κ.Χατζηδάκης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο του λάθους.
«Θα μου πείτε, αποκλείεται να γίνει λάθος και να κοπεί το ρεύμα σε κάποιον που έχει ανάγκη;
Ευθέως λέω δεν το αποκλείω και είμαστε εδώ για να διορθώνουμε αμέσως το πρόβλημα» είπε ο κ.Χατζηδάκης, υποστηρίζοντας σχετικά με την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, ότι με τα σημερινά δεδομένα δεν μπορεί να προχωρήσει, παρότι η κυβέρνηση επιθυμεί και έχει στόχο την εύρεση στρατηγικού επενδυτή.
«Ο λόγος που δεν μπορεί να γίνει τώρα η ιδιωτικοποίηση είναι πως η ΔΕΗ συνεχίζει να αντιμετωπίζει προβλήματα.
Δεν θα υπάρξει κάποιο ενδιαφέρον» υπογράμμισε ο υπουργός, τονίζοντας ότι αυτό που μπορεί να γίνει άμεσα και να είναι μια «ένεση» στα ταμεία της ΔΕΗ είναι η μερική ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΗΕ που είναι το δίκτυο διανομής της ΔΕΗ.
«Αυτό το οποίο έχουμε κατορθώσει είναι η ΔΕΗ να βγάλει τη μύτη της έξω από το νερό και από εδώ και πέρα έχουμε ένα νόμο που θα έρθει μέσα στον Οκτώβριο, θέλω να πιστεύω, ο οποίος απελευθερώνει τη ΔΕΗ από δεσμά.
Γιατί πάει με τον αραμπά ενώ οι ανταγωνιστές της παίρνουν αποφάσεις με ταχύτητα δευτερολέπτου» τόνισε ο κ.Χατζηδάκης, αναφέροντας πως τα πρόσφατα μέτρα της κυβέρνησης για τη ΔΕΗ είχαν αποτέλεσμα.
«Και στο χρηματιστήριο έχει τριπλασιαστεί η τιμή της μετοχής της ΔΕΗ» είπε ο υπουργός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης