Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νίπτει τας χείρας του ο Trump για τη Συρία - «Βγάλτε τα πέρα μόνοι σας»

Νίπτει τας χείρας του ο Trump για τη Συρία - «Βγάλτε τα πέρα μόνοι σας»
Ο πόλεμος αυτός δεν ωφελεί τις ΗΠΑ, δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος
Νίπτει τας χείρας του ο Trump για την Συρία, ανακοινώνοντας την απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων.
Ο Αμερικανός πρόεδρος Trump ανακοίνωσε ότι αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα από την Συρία, προσθέτοντας ότι όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές πρέπει να αντιμετωπίσουν μόνες τους την κατάσταση.
«Τουρκία, Ευρώπη, Συρία, Ιράν, Ιράκ, Ρωσία, Κούρδοι, πρέπει να αντιμετωπίσουν την κατάσταση μόνοι τους».
Ο Donald Trump προσέθεσε ότι ναι μεν οι Κούρδοι πολέμησαν με τους Αμερικανούς, αλλά πληρώθηκαν τόσα σε εξοπλισμό και χρήματα, προσθέτοντας πως «πολεμούν την Τουρκία εδώ και δεκαετίες».
Ο Αμερικανός πρόεδρος είπε επίσης πως ήθελε εδώ και 3 χρόνια να αποσύρει τα στρατεύματα από την περιοχή, από αυτόν τον «ατελείωτο, γελοίο πόλεμο, που δεν ωφελεί καθόλου τις ΗΠΑ».
Οι ΗΠΑ έκαναν γνωστό πως οι αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις δεν πρόκειται να στηρίξουν τις επικείμενες τουρκικές στρατιωτικές επιχειρήσεις ενώ παράλληλα έστειλαν το μήνυμα στους άλλοτε συμμάχους τους για την εξόντωση των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, στις κουρδικές δυνάμεις της Συρίας (SDF) πως δεν πρόκειται να τις συνδράμουν κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής επέμβασης της Τουρκίας.
Με αυτόν τον τρόπο είναι προφανές πως ο Erdogan, ο οποίος μέχρι πρότινος εμφανιζόταν να είναι απομονωμένος από τη Δύση, να έχει λυμένα τα χέρια του προκειμένου να φέρει εις πέρας αυτό που αποτελούσε βασική, στρατηγική του επιδίωξη, δηλαδή να δημιουργήσει μια ζώνη ασφαλείας που θα κρατά σε απόσταση τους Κούρδους της Τουρκίας από τους Κούρδους της Συρίας και θα καθιστά εξαιρετικά δύσκολο ένα ενιαίο κουρδικό κράτος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης