Τελευταία Νέα
Πολιτική

Καραμανλής (Υπ. Μεταφορών και Υποδομών): Παραχώρηση της Εγνατίας με ορθολογικά διόδια και όρους διαφάνειας

Καραμανλής (Υπ. Μεταφορών και Υποδομών): Παραχώρηση της Εγνατίας με ορθολογικά διόδια και όρους διαφάνειας
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ διπλασίασε τους σταθμούς διοδίων, ανέφερε ο υπ. Μεταφορών και Υποδομών
Για την παραχώρηση της Εγνατίας Οδού μίλησε σήμερα ο Κώστας Αχ. Καραμανλής.
Με όρους λογικούς, διαφανείς και με ορθολογικότητα όσον αφορά τα διόδια θα πρέπει παραχωρηθεί η Εγνατία Οδός δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Αχ Καραμανλής, προσθέτοντας ότι αυτό το ζήτημα έθεσε και στη συνάντηση με τον ΥΠΟΙΚ Χρήστο Σταϊκούρα και τους εκπροσώπους των θεσμών.
«Ο ίδιος προσωπικά, στις πρόσφατες συναντήσεις που είχαμε με τον Υπουργό Οικονομικών τον κύριο Σταϊκούρα, είπαμε στην τρόικα ότι εμείς θέλουμε η Εγνατία να παραχωρηθεί αλλά πρέπει να γίνει αυτό με όρους διαφάνειας και όρους οι οποίοι είναι λογικοί και έχουν κάποια ορθολογικότητα. Δηλαδή δεν μπορούμε ξαφνικά έναν αυτοκινητόδρομο που έχει τα προβλήματα που έχει, που έχει να συντηρηθεί πάρα πολλά χρόνια, που δεν έχει ΣΕΑ, να πάμε και να διπλασιάσουμε ξαφνικά το κόστος των διοδίων. Θα βάλουμε τα διόδια, αλλά η αύξηση θα είναι ορθολογική. Και αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε μία τέτοια διαπραγμάτευση με το ΤΑΙΠΕΔ και με την καινούργια ηγεσία της Εγνατίας Α.Ε.», ανέφερε ο υπουργός σε συνέντευξή του στον Alpha.
Ο κ. Καραμανλής πρόσθεσε ότι «Η κυβέρνηση του Σαμαρά 2012-15 είχε συμφωνήσει με την τρόικα στη λειτουργία 18 σταθμών διοδίων. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ σχεδόν τους διπλασίασε και μάλιστα φτάσαμε στο σημείο να έχουν κατασκευαστεί σταθμοί διοδίων, αλλά παίζαμε το κρυφτούλι με τους θεσμούς και ενώ τους κατασκευάζαμε τους σταθμούς διοδίων, ενώ είχαμε υπογράψει τις ΚΥΑ, τελικά οι σταθμοί διοδίων ποτέ δεν λειτούργησαν. Και ρίξαμε το μπαλάκι 5 μέτρα πιο μπροστά στην επόμενη κυβέρνηση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης