Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ θα επενδύει 150 εκατ. στη Lamda για το Ελληνικό - Ενδιαφέρεται και η Fosun... με όρο την Εθνική Ασφαλιστική

Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ θα επενδύει 150 εκατ. στη Lamda για το  Ελληνικό - Ενδιαφέρεται και η Fosun... με όρο την Εθνική Ασφαλιστική
Το ανοικτό ενδεχόμενο επένδυσης από τη Fosun, το ραντεβού με Άδωνι και το Σουηδικό ενδιαφέρον
Διευρύνεται η επενδυτική  βάση των μετοχών της Lamda Development ενόψει  της  μαμούθ  αύξησης μετοχικού κεφαλαίου κατά 650 εκατ. ευρώ καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ποσό της τάξεως των 150 εκ ευρώ πρόκειται να επενδύσει η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ μαζί με τους Ολλανδούς μετόχους της ενώ την ίδια στιγμή ανοικτό είναι το ενδεχόμενο εισόδου και της Fosun με την οποία επίκειται συνάντηση του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Αδωνι Γεωργιάδη.
Μπροστά στις κινήσεις που εξυφαίνονται η απόκτηση του 1,66% του μετοχικού κεφαλαίου  της  εταιρείας από την Aegean μπορεί να αποδειχτεί περιορισμένης σημασίας όταν πέραν των ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Fosun ενδιαφέρον φαίνεται να υπάρχει και για μεγάλο Σουηδικό χαρτοφυλάκιο ενώ δεδομένη είναι και η επένδυση ποσού 100 εκ ευρώ από τους Πάνο Γερμανό και Βασίλη Κάτσο που ελέγχουν το 13% του μετοχικού κεφαλαίου της εισηγμένης.
Αξίζει να σημειωθεί για την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ η επένδυση στο project του Ελληνικού θα έχει πολλαπλά οφέλη για την εταιρία δεδομένου ότι τεράστιου κατασκευαστικού αντικειμένου του έργου. Και αυτό διότι η εταιρία καθίσταται στρατηγικός σύμμαχος του ομίλου Λάτση στην υλοποίηση του project έχοντας σημαντικό προβάδισμα έναντι του ανταγωνισμού. Ο όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ όμως έχει επενδύσει διπλά στο Ελληνικό καθώς είναι στρατηγικός εταίρος της Mohegan η οποία διεκδικεί το καζίνο μαζί με  σημαντική συνολική ανάπτυξη (ξενοδοχείο, συνεδριακό κέντρο, χώροι άθλησης και πολιτισμού) που προβλέπεται από τους όρους του διαγωνισμού
Εν τω μεταξύ στελέχη της Fosun αναμένεται να έχουν μια ιδιαίτερα σημαντική συνάντηση στις 14 του μηνός με τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Αδωνι Γεωργιάδη από την οποία αναμένεται να κριθεί για το αν και κατά πόσο υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να ξαναμπούν στο σχήμα υλοποίησης του Ελληνικού.
Οι Κινέζοι φαίνεται να βάζουν ως όρο συμμετοχής στο τραπέζι την απόκτηση της  Εθνικής Ασφαλιστικής για την οποία έχουν ισχυρό ενδιαφέρον αλλά ουσιαστικός αντίπαλός τους είναι το πανίσχυρο fund CVC .
Βέβαια οι απαιτήσεις της Fosun δεν φαίνεται να βρίσκουν ευήκοα ώτα καθώς από την πλευρά της κυβέρνησης θεωρούν ότι θα πρέπει οι Κινέζοι να έχουν ολοκληρωμένη παρουσία στις επενδύσεις και όχι αποσπασματική και κατά περίπτωση.
Πάντως οι Κινέζοι θεωρητικά δεν έχουν αποσυρθεί μέχρι στιγμής από την επένδυση του Ελληνικού και δεν έχουν αποκλείσει συμμετοχή στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Lamda.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης