Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

«Back to Back» αύξηση κεφαλαίου από την Trastor – Γ.Σ. για αύξηση 72,6 εκατ. ευρώ και μετατρέψιμο ομολογιακό "γέφυρα"

tags :
«Back to Back» αύξηση κεφαλαίου από την Trastor – Γ.Σ. για αύξηση 72,6 εκατ. ευρώ και μετατρέψιμο ομολογιακό
Στις 7 Αυγούστου είχε ανακοινωθεί η πλήρης κάλυψη της αύξησης κεφαλαίου ύψους 22,7 εκατ. ευρώ με έκδοση 28,5 εκατ. μετοχών
Δεν έχουν συμπληρωθεί καλά-καλά 3 μήνες από την αύξηση κεφαλαίου της Trastor ΑΕΕΑΠ και η εισηγμένη ανακοίνωσε νέα αύξηση.
Πιο αναλυτικά στις 7 Αυγούστου είχε ανακοινωθεί η πλήρης κάλυψη της αύξησης κεφαλαίου ύψους 22,7 εκατ. ευρώ με έκδοση 28,5 εκατ. μετοχών.
Η εισηγμένη ανακοίνωσε χθες (7/10) σύγκληση γενικής συνέλευσης για τις 29/10 με θέμα την αύξηση κεφαλαίου έως 72,6 εκατ. ευρώ και την έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου ύψους έως 41,08 εκατ. ευρώ το οποιο θα λειτουργήσει ως "γέφυρα" μέχρι την αύξηση.
αι οι δύο κύριοι μέτοχοιτης Εταιρείας, Wert Red S.a.r.l. και Τράπεζα Πειραιώς που κατέχουν αντίστοιχα 56,6% και 39,4% του μετοχικού κεφαλαίου, ενημέρωσαν εγγράφως το Διοικητικό Συμβούλιο της Trastor ότι δεσμεύονται να υπερψηφίσουν τα αντίστοιχα θέματα ημερήσιας διάταξης.
Το ΜΟΔ προτείνεται σε συνδυασμό με την παροχή εξουσιοδότησης από την ΕΓΣ προς το Διοικητικό Συμβούλιο να αποφασίζει, σε κατάλληλο κατά την κρίση του χρόνο, την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας με παροχή δικαιώματος προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων, επιτρέποντας, έτσι, σε όλους τους μετόχους που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου να διατηρήσουν το ποσοστό τους στο μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρείας.
Το ΜΟΔ, εφ’ όσον αποφασισθεί από την ΕΓΣ, θα καλυφθεί από τον ελέγχοντα μέτοχο Wert Red S.à.r.l., επιτρέποντας τη σταδιακή εκταμίευση των απαιτούμενων ποσών για την άμεση υλοποίηση του επενδυτικού πλάνου της Εταιρείας.
Το ποσό της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου που θα αποφασισθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο στο πλαίσιο της εξουσιοδότησης που θα παρασχεθεί από την Έκτακτη Γενική Συνέλευση θα είναι τέτοιο ώστε ο μέτοχος Wert Red S.à.r.l. να δύναται να εγγραφεί για τον αριθμό μετοχών ο οποίος θα προέκυπτε από την υποχρεωτική μετατροπή του ΜΟΔ .
Ο λόγος μετατροπής θα είναι κάθε εννέα (9) ομολογίες θα μετατρέπονται σε δέκα (10) μετοχές της Εταιρείας, και η τιμή διάθεσης στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου προτείνεται να ανέρχεται σε 0,90 ευρώ ανά μετοχή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης