Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισχυρές πιέσεις στην Wall Street εν μέσω απαισιοδοξίας για τον εμπορικό πόλεμο - Στο -1,28% ο S&P 500

tags :
Ισχυρές πιέσεις στην Wall Street εν μέσω απαισιοδοξίας για τον εμπορικό πόλεμο - Στο -1,28% ο S&P 500
Στον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ-Κίνας το ενδιαφέρον των επενδυτών - Στο -1,12% ο Dow
Ισχυρές πιέσεις οι κυριότεροι δείκτες στο χρηματιστήριο της Wall Street, καθώς η αισιοδοξία για εξεύρεση λύσης στον εμπορικό πόλεμο μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, μειώνεται.
Οι επίσημες διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο χωρών αναμένεται να ξεκινήσουν την Πέμπτη 10/10, οι ελπίδες όμως για μια τελική συμφωνία έχουν εξανεμιστεί.
Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones κινείται στο -1,12% στις 26.181 μονάδες.
Ο δείκτης-βαρόμετρο S&P 500 καταγράφει πτώση -1,28% στις 2.901 μονάδες.
Ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημειώνει υποχώρηση -1,42% στις 7.843 μονάδες.

Image


Το ενδιαφέρον των αγορών παραμένει στραμμένο στο εμπόριο, καθώς κλιμακώνεται η εμπορική αντιπαράθεση ΗΠΑ - Κίνας, με την Ουάσινγκτον να θέτει 28 οργανισμούς της Κίνας στη «μαύρη λίστα» κατηγορώντας τους ότι εμπλέκονται στην εκστρατεία καταστολής των κινεζικών αρχών κυρίως εναντίον της μουσουλμανικής μειονότητας των Ουιγούρων, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου.
Πλέον οι 28 αυτοί οργανισμοί –στους οποίους περιλαμβάνονται κυβερνητικοί οργανισμοί αλλά και τεχνολογικές εταιρείες-- δεν θα μπορούν να αγοράζουν προϊόντα από τις ΗΠΑ χωρίς την έγκριση της Ουάσινγκτον.
«Η αμερικανική κυβέρνηση και το υπουργείο Εμπορίου δεν μπορούν και δεν θα ανεχθούν την βίαιη καταπίεση των εθνικών μειονοτήτων στην Κίνα», τονίζει στην ανακοίνωση ο υπουργός Εμπορίου Wilbur Ross.
«Αυτό το μέτρο δεν θα επιτρέψει στις τεχνολογίες μας (…) να χρησιμοποιηθούν για την καταστολή ανυπεράσπιστων μειονοτήτων», πρόσθεσε.
Οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατηγορούν το Πεκίνο ότι διώκει τις μειονότητες της Κίνας, κυρίως τους μουσουλμάνους Ουιγούρους, πολλούς από τους οποίους φέρεται να τοποθετεί σε κέντρα κράτησης.
Η απόφαση της Ουάσινγκτον ελήφθη λίγες ημέρες πριν την επανάληψη των διαπραγματεύσεων μεταξύ της Κίνας και των ΗΠΑ για τη σύναψη εμπορικής συμφωνίας, προκειμένου να τερματιστεί ο μεταξύ τους εμπορικός πόλεμος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης