Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Τρόμος» στους αιθέρες - Οι πτωχεύσεις αεροπορικών εταιριών προοιωνίζουν παγκόσμια ύφεση το 2020

tags :
«Τρόμος» στους αιθέρες - Οι πτωχεύσεις αεροπορικών εταιριών προοιωνίζουν παγκόσμια ύφεση  το 2020
Οι πτωχεύσεις αεροπορικών εταιριών προοιωνίζουν παγκόσμια ύφεση  το 2020
Καθώς οι μακροοικονομικές προκλήσεις αναπτύσσονται στην παγκόσμια οικονομία, συμβαίνει κάτι παράξενο, αλλά δεν προκαλεί έκπληξη: το ποσοστό πτώχευσης των αεροπορικών εταιριών αυξάνεται σε όλο τον κόσμο, με ρυθμό που δεν έχει παρατηρηθεί ποτέ στο παρελθόν, τονίζει το Reuters, αναφέροντας μια νέα έκθεση του Διεθνούς Γραφείου του Αεροπορίας (IBA).
Οι πτωχεύσεις των αεροπορικών εταιρειών γενικά αρχίζουν να αυξάνουν ρυθμούς λίγο πριν από την οικονομική ύφεση, και κατά τη διάρκεια μιας ύφεσης, που σημαίνει ότι οι πρόσφατες πτωχεύσεις της Jet Airways της Ινδίας, του βρετανικού ταξιδιωτικού ομίλου Thomas Cook και της βραζιλιάνικης Avianca, προοιωνίζουν ότι το 2020 να είναι καταστροφικό έτος για την παγκόσμια οικονομία.
Η  IBA αναφέρει ότι «το 2019 παρατηρήθηκε η ταχύτερη αύξηση πτωχεύσεων αεροπορικών εταιριών στην ιστορία του κλάδου» με 17 εταιρίες να έχουν υποβάλλει αίτηση πτώχευσης μέχρι το Σεπτέμβριο του 2019.
Με την ολοκλήρωση της καλοκαιρινής περιόδου, πολλές αεροπορικές εταιρίες βρίσκονται αντιμέτωπες με υψηλά χρέη, μείωση των κερδών τους, συρρίκνωση των ταμειακών ροών, υψηλότερο κόστος καυσίμων, ισχυρότερο δολάριο και παγκόσμια οικονομική αναταραχή που πιέζει τις πιο ευάλωτες εταιρίες του κλάδου.
«Το τελευταίο τρίμηνο του 2019 ενδέχεται να υπάρξουν περαιτέρω πτωχεύσεις εταιριών», δήλωσε στο Reuters ο Phil Seymour, διευθύνων σύμβουλος της IBA.
Ο Seymour δήλωσε ότι το ισχυρό δολάριο είχε προκαλέσει σοβαρές ζημίες στις αεροπορικές εταιρείες αναδυόμενων αγορών.
Οι γαλλικές εταιρίες Aigle Azur και η XL Airways, η γερμανική Flybmi και η σλοβένικη Adria είναι μερικές από τις αεροπορικές εταιρίες που υπέβαλαν πτώχευση αυτήν την εβδομάδα.
Σύμφωνα με τον Δείκτη Global Airline Index, ο κλάδος των  αεροπορικών εταιριών  βρίσκεται σε ύφεση από τις αρχές του 2018.





Με την παγκόσμια οικονομία να αναμένεται να εξασθενίσει μέχρι το τέλος του 2019, περισσότερες αεροπορικές εταιρίες πιθανότατα θα υποβάλουν αίτηση για προστασία από πτώχευση.
Φανταστείτε τι θα συμβεί στον κλάδο αν ξεκινήσει μια παγκόσμια οικονομική ύφεση το 2020.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης