Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

H Βρετανία ανησυχεί για τα τουρκικά σχέδια περί στρατιωτικής δράσης στη Συρία

tags :
H Βρετανία ανησυχεί για τα τουρκικά σχέδια περί στρατιωτικής δράσης στη Συρία
Τη βαθιά ανησυχία της Βρετανίας αναφορικά με τα σχέδια της Τουρκίας να πραγματοποιήσει στρατιωτική εκστρατεία στη βόρεια Συρία, εξέφρασε ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργού B. Johnson
Τη βαθιά ανησυχία της Βρετανίας αναφορικά με τα σχέδια της Τουρκίας να πραγματοποιήσει στρατιωτική εκστρατεία στη βόρεια Συρία, εξέφρασε σήμερα (8/10) ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργού B. Johnson.
Ο εκπρόσωπος του βρετανού πρωθυπουργού ερωτήθηκε επίσης για το σχόλιο του Trump που χαρακτήριζε τη Βρετανία «ενθουσιασμένη με την αλλαγή της πολιτικής του στη Συρία» και απάντησε λέγοντας «οι κινήσεις των στρατευμάτων των ΗΠΑ είναι θέμα των Ηνωμένων Πολιτειών».
Για τη στάση της Τουρκίας και τη δράση της στη Συρία μίλησε και ο Βρετανός υφυπουργός Εξωτερικών προειδοποιώντας τη γειτονική μας χώρα να μην αναλάβει μονομερή δράση στη Συρία.
«Ήμασταν πάντα σαφείς με την Τουρκία ότι η μονομερής στρατιωτική δράση πρέπει να αποφευχθεί καθώς θα αποσταθεροποιούσε την περιοχή και θα απειλούσε τις προσπάθειες να εξασφαλιστεί μια ήττα του Ντάες (Ισλαμικό κράτος) που να έχει διάρκεια», ανέφερε ο υφυπουργός Εξωτερικών A. Morisson.
Ο Morisson θέλησε να κρατήσει αποστάσεις από τη δήλωση που έκανε προηγουμένως ο πρόεδρος των ΗΠΑ D. Trump λέγοντας πως δεν έχει ιδέα για το από που προήλθε. «Η δήλωσή του δεν βασίζεται στο περιεχόμενο της τηλεφωνικής συνδιάλεξης που είχα χτες με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ M. Pompeo» σημείωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης