Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αλληλοκατηγορίες ΝΔ - ΚΙΝΑΛ για τις διαρροές - ΣΥΡΙΖΑ: Καλά ξεμπερδέματα…

Αλληλοκατηγορίες ΝΔ - ΚΙΝΑΛ για τις διαρροές - ΣΥΡΙΖΑ: Καλά ξεμπερδέματα…
Η Νέα Δημοκρατία «δείχνει« το Κίνημα Αλλαγής για τις διαρροές, το οποίο ωστόσο αφήνει σαφείς αιχμές σε βάρος της κυβερνητική πλειοψηφίας
(upd) Αναστάτωση έχουν προκαλέσει στις κοινοβουλευτικές ομάδες της Νέας Δημοκρατίας και του Κινήματος Αλλαγής οι 6 διαρροές στη χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής σχετικά με την υπόθεση Novartis.
Η Νέα Δημοκρατία «δείχνει« το Κίνημα Αλλαγής για τις διαρροές, το οποίο ωστόσο αφήνει σαφείς αιχμές σε βάρος της κυβερνητική πλειοψηφίας.
Την ίδια ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ μάλλον….πανηγυρίζει για τις διαρροές και εύχονται…καλά ξεμπερδέματα σε ΝΔ και ΚΙΝΑΛ.
Υπενθυμίζεται ότι ενώ άπαντες ανέμαναν 179 «ναι» στ σύσταση της προανακριτικής, που ήταν το σύνολο των παρόντων βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος και του Κινήματος Αλλαγής, τελικά υπέρ ψήφισαν οι 173.
Συνολικά, ψήφισαν 261 βουλευτές.  Υπέρ της πρότασης ψήφισαν 173 βουλευτές και κατά της πρότασης 83 βουλευτές.
Από τη ΝΔ, απουσίαζε ο Γιάννης Αντωνιάδης, ενώ από τον ΣΥΡΙΖΑ απουσίαζαν οι βουλευτές Γιώργος Κατρούγκαλος, Θεοδώρα Τζάκρη, Νίκος Φίλης και Νεκτάριος Σαντορινιός.

ΚΙΝΑΛ: Στο τέλος θα μας πουν ότι ο Παπαγγελόπουλος ήταν ΠΑΣΟΚ

Το Κίνημα Αλλαγής σχολίασε το αποτέλεσμα της χθεσινοβραδυνής ψηφοφορίας στη Βουλή, αφήνοντας αιχμές για τη στάση της κυβερνητικής πλειοψηφίας καθώς και για τα όσα υποστήριξε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλος.
«Η χθεσινή ομιλία του κυρίου Παπαγγελόπουλου δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφιβολίας για τους στενούς δεσμούς του με την καραμανλική πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας. Όλη η ομιλία του απευθύνθηκε πολιτικά και συναισθηματικά σε αυτούς και από ό,τι φαίνεται από την ψηφοφορία, με τα έξι λευκά και άκυρα, βρήκε ανταπόκριση», επισημαίνει το Κίνημα Αλλαγής σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου.
«Πάλι καλά που περιορίστηκαν στους 6 πιο πρόθυμους, γιατί στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας θα μπορούσαν να βρεθούν και περισσότεροι. Εξάλλου, τα κενά υπουργικά έδρανα χθες αποδεικνύουν τα προβλήματα της Νέας Δημοκρατίας στη συγκεκριμένη υπόθεση», προσθέτει το Κίνημα Αλλαγής και καταλήγει δηκτικά: «Στο τέλος, βέβαια, κάποιοι καλοθελητές θα μας πουν ότι ο Παπαγγελόπουλος ήταν ΠΑΣΟΚ».

ΣΥΡΙΖΑ: Τα άδεια υπουργικά έδρανα και οι 6 από ΝΔ και ΚΙΝΑΛ που έσπασαν την κομματική γραμμή

Σαφείς αιχμές κατά των υπουργών της κυβέρνησης για απαξίωση της συζήτησης στη Βουλή για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής εις βάρος του τέως αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, αφήνουν «πηγές» του ΣΥΡΙΖΑ.
«Δεν ήταν μόνο τα άδεια υπουργικά έδρανα που απαξίωσαν τη χθεσινή συζήτηση για Προανακριτική και επιβεβαίωσαν τη δειλία του πρωθυπουργού», σχολιάζουν «πηγές» του ΣΥΡΙΖΑ και συμπληρώνουν «φρόντισαν γι΄ αυτό», προσθέτουν, «και έξι βουλευτές της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ που έσπασαν την κομματική γραμμή και ψήφισαν κατά της προανακριτικής παρωδίας».
Και οι ίδιες πηγές καταλήγουν σχολιάζοντας «Καλά ξεμπερδέματα...».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης