Τελευταία Νέα
Διεθνή

Θετικά σημάδια για τον εμπορικό πόλεμο - Πρόθυμη η Κίνα για μερική συμφωνία, αυξάνει αγορές αγροτικών προϊόντων από τις ΗΠΑ

Θετικά σημάδια για τον εμπορικό πόλεμο - Πρόθυμη η Κίνα για μερική συμφωνία, αυξάνει αγορές αγροτικών προϊόντων από τις ΗΠΑ
Το Πεκίνο ετοιμάζεται να κάνει υποχωρήσεις για μια «μερική συμφωνία» με την Ουάσινγκτον
Θετικές ενδείξεις έρχονται σήμερα από το μέτωπο του εμπορικού πολέμου μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, εν όψει της έναρξης των επίσημων διαπραγματεύσεων των δύο πλευρών αύριο, 10/10.
Σύμφωνα με το Bloomberg, η Κίνα είναι διατεθειμένη να μιλήσει με τις ΗΠΑ για μία μεταξύ τους συμφωνία, με την προϋπόθεση όμως ότι ο Donald Trump θα άρει τους δασμούς στα κινεζικά προϊόντα, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που έχουν προγραμματιστεί για τον ερχόμενο Δεκέμβριο.
Το Πεκίνο, σύμφωνα με τους Financial Times, θα προσέφερε μη βασικές παραχωρήσεις, όπως η αυξημένη αγορά αγροτικών προϊόντων ως αντάλλαγμα, προκειμένου να επιτευχθεί μια μερική συμφωνία.
«Ο (αντιπρόεδρος της κινεζικής κυβέρησης) Liu, έρχεται στις ΗΠΑ με συγκεκριμένες προσφορές, δεν πρόκειται για μια τυπική επίσκεψη», ανέφερε μια πηγή στους FT.
Ο Trump από την μεριά του απείλησε ότι οι δασμοί θα αυξηθούν από 15 Οκτωβρίου αν δεν σημειωθεί πρόοδος στις διαπραγματεύσεις. Προτιμά όμως, όπως έχει δηλώσει επανειλημμένως, μια «πλήρη συμφωνία» με την Κϊνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης