Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Τουρκία ενημερώνει τον Αμερικανό πρέσβη για την εξέλιξη της τουρκικής εισβολής στην Τουρκία

Η Τουρκία ενημερώνει τον Αμερικανό πρέσβη για την εξέλιξη της τουρκικής εισβολής στην Τουρκία
Η Άγκυρα κάλεσε τον πρεσβευτή των ΗΠΑ προκειμένου να τον ενημερώσει για την εξέλιξη της επιχείρησης στη Συρία - Ανήσυχος ο Macron
Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Άγκυρα κλήθηκε σήμερα στο υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας προκειμένου να ενημερωθεί σχετικά με την τουρκική στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας στη βορειοανατολική Συρία.
Την είδηση μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk, λίγα λεπτά μετά την έναρξη της επιχείρησης.
Εν τω μεταξύ, όπως έγινε γνωστό νωρίτερα σήμερα 9/10, την ανησυχία του από την προοπτική της επίθεσης της Τουρκίας στη Βόρεια Συρία εξέφρασε ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron προς την εκπρόσωπο των υπό τους Κούρδους Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (FDS) Jihan Ahmed.
Όπως ανακοίνωσε η γαλλική προεδρία, της εξέφρασε την αλληλεγγύη της Γαλλίας στον αγώνα τους κατά του Ισλαμικού Κράτους στην περιοχή.
«Η ιδέα είναι να φανεί ότι η Γαλλία είναι στο πλευρό των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) διότι είναι βασικοί εταίροι στις μάχες κατά του Ισλαμικού Κράτους, ότι υπάρχει μεγάλη ανησυχία για την τουρκική επιχείρηση στη Συρία και ότι θα περάσουν αυτά τα μηνύματα απευθείας στις τουρκικές αρχές», εξήγησαν στο Γαλλικό Πρακτορείο συνεργάτες του Γάλλου προέδρου.
Οι Κούρδοι στη βόρεια Συρία, αντιμέτωποι με τις υπεκφυγές των αμερικανών συμμάχων τους, κήρυξαν σήμερα τριήμερη «γενική κινητοποίηση» και κάλεσαν τους κατοίκους της περιοχής σε «αντίσταση».

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης