Τελευταία Νέα
Διεθνή

Le Maire (ΥΠΟΙΚ Γαλλίας): Ο εμπορικός πόλεμος επιβαρύνει την παγκόσμια ανάπτυξη

Le Maire (ΥΠΟΙΚ Γαλλίας): Ο εμπορικός πόλεμος επιβαρύνει την παγκόσμια ανάπτυξη

Ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας ζημιώνει κατά 0,5% την παγκόσμια ανάπτυξη

Ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ, Bruno Le Maire, προειδοποίησε εκ νέου ότι ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας θα μπορούσε να επιβραδύνει κατά μισή μονάδα την παγκόσμια ανάπτυξη για το 2020.
«Μπορεί να σημειωθεί σημαντική επιβράδυνση στην παγκόσμια ανάπτυξη το επόμενο έτος, ως 0,5%, λόγω αυτού του εμπορικού πολέμου», δήλωσε ο Le Maire.
Μιλώντας στο περιθώριο του σημερινού Eurogroup (9/10), ο Le Maire πρότεινε έναν διμερή συμβιβασμό μεταξύ Ουάσινγκτον και Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου να αποφευχθεί ένας κίνδυνος από την Κίνα.
Ο Le Maire, είχε κάνει παρόμοιες επισημάνσεις προ μηνός (Σεπτέμβριο 2019), μιλώντας για τους κινδύνους που αντιμετωπίζει η διεθνής οικονομία από τον εμπορικό πόλεμο μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Κίνας.
Ζήτησε επίσης μια παγκόσμια συμφωνία για την αναμόρφωση της φορολογίας των ψηφιακών εταιρειών μετά τις προτάσεις του ΟΟΣΑ, τις οποίες έκρινε «πολύ καλές».
«Το βασικό ζήτημα τώρα είναι να βρούμε μια συναίνεση μεταξύ όλων των μελών του ΟΟΣΑ μέχρι τις αρχές του 2020», δήλωσε. Η Γαλλία εδώ και χρόνια είναι ένας από τους βασικούς υποστηρικτές αυτής της μεταρρύθμισης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης