Τελευταία Νέα
Πολιτική

Καταδικάζει το ΚΚΕ την τουρκική εισβολή στη Συρία

Καταδικάζει το ΚΚΕ την τουρκική εισβολή στη Συρία
Ανακοίνωση εξέδωσε το ΚΚΕ για την εισβολή της Τουρκίας στη Συρία
Το Κομμουνιστικό Κόμμα εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία καταδικάζει την τουρκική εισβολή στη Συρία, ενώ κάνει αναφορά και στην επίσκεψη Pompeo στη χώρα μας στις 5 & 6 Οκτωβρίου.
Το ΚΚΕ «καταδικάζει αποφασιστικά τη νέα, τρίτη κατά σειρά, στρατιωτική εισβολή τουρκικών στρατευμάτων στη Συρία».
Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο Περισσός, «Η νέα αυτή στρατιωτική επιχείρηση, δείχνει τις αχόρταγες επιδιώξεις της τουρκικής αστικής τάξης, που επιδιώκει να δημιουργήσει τετελεσμένα και στο συριακό έδαφος, για να διαμορφώσει προϋποθέσεις για παραπέρα επεμβάσεις στις εσωτερικές υποθέσεις της Συρίας, επιτείνοντας τον εδαφικό κατακερματισμό της χώρας, που βιώνει τις σκληρές συνέπειες του πολύχρονου ιμπεριαλιστικού πολέμου».
«Οι προφάσεις που χρησιμοποιούνται από την Τουρκία περί "διεθνούς δικαίου αυτοάμυνας" αποκαλύπτουν για άλλη μια φορά πως σήμερα το διεθνές δίκαιο μεταφράζεται κατά το δοκούν, για να εξυπηρετήσει τα διάφορα ιμπεριαλιστικά σχέδια» τονίζει το ΚΚΕ.
«Αυτή η στρατιωτική τουρκική εισβολή δεν θα είχε συμβεί αν οι ΗΠΑ δεν είχαν δώσει το πράσινο φως στις ΝΑΤΟϊκές τουρκικές ένοπλες δυνάμεις. Αποκαλύπτει πόσο έωλοι είναι οι πρόσφατοι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης της ΝΔ για την επίσκεψη Pompeo και τον δήθεν ειρηνευτικό και σταθεροποιητικό ρόλο των ΗΠΑ. Οι ΗΠΑ μαζί με το ΝΑΤΟ και την ΕΕ αποτελούν παράγοντες που απειλούν την ειρήνη, την ασφάλεια και την ευημερία των λαών, επιβεβαιώνοντας την λαϊκή παροιμία "Ο λύκος κι αν εγέρασε.."», υπογραμμίζει το Κομμουνιστικό Κόμμα και καταλήγει: «Οι λαοί να βγάλουν τα συμπεράσματά τους.
Το ΚΚΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στο λαό της Συρίας, μεταξύ άλλων και στον κουρδικό πληθυσμό της περιοχής.
Κάτω τα χέρια από το λαό της Συρίας!
Καμία συμμετοχή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς!
Να κλείσουν τώρα οι βάσεις του θανάτου!».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης