Τελευταία Νέα
Διεθνή

Biden: Η έρευνα κατά του Trump πρέπει να γίνει - Απάντησε ο Αμερικανός πρόεδρος

Biden: Η έρευνα κατά του Trump πρέπει να γίνει - Απάντησε ο Αμερικανός πρόεδρος
Ο Joe Biden για πρώτη φορά παίρνει θέση για το θέμα της έρευνας κατά του Trump
Για πρώτη φορά ο Joe Biden παίρνει θέση για την έρευνα εναντίον του Donald Trump, λέγοντας πως η έρευνα αυτή πρέπει να διεξαχθεί.
Το Κονγκρέσο έχει ξεκινήσει έρευνα εναντίον του Αμερικανού προέδρου σχετικά με την υπόθεση Biden και τις δραστηριότητες του Hunter Biden, γιου του Joe Biden, στην Ουκρανία.
«Με τα λόγια και τις ενέργειές του, ο Πρόεδρος Trump έχει εκθέσει τον εαυτό του ... Παραβίασε τον όρκο του και πρόδωσε αυτό το έθνος ... Θα έπρεπε να τεθεί υπό έρευνα», δήλωσε ο Joe Biden.
Ο Donald Trump απάντησε στον Biden μέσω twitter.
«Είναι αξιολύπητο να βλέπεις τον κοιμισμένο Joe Biden ο οποίος με το γιο του Hunter και σε βάρος του Αμερικανού φορολογούμενου έχει εξαπατήσει τουλάχιστον δύο χώρες για εκατομμύρια δολάρια, ζητώντας την παραπομπή μου και δεν έκανα τίποτα λάθος. Η αποτυχημένη εκστρατεία του Joe δεν του έδωσε άλλη επιλογή!», ήταν η ειρωνική απάντηση του Trump στο twitter.
Αιτία της παραπομπής η κατηγορία ότι ο Trump άσκησε πιέσεις στον πρόεδρο της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky, ώστε να ερευνήσεις διεξοδικά τον γιο του Joe Biden (επικρατέστερου για να λάβει το χρίσμα του Δημοκρατικού κόμματος για τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ το 2020), ο οποίος εργάζονταν σε ουκρανική εταιρεία.
Η κατηγορία της πρέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Nancy Pelosi σαφώς δημιουργεί ένα περιβάλλον για έντονες συνομοσιολογικές αναφορές και υποθέσεις, αλλά το σίγουρο είναι ότι Βουλή των Αντιπροσώπων και Γερουσία θα αποφασίσουν βάσει τόσο των γεγονότων όσο και των συμφερόντων των δύο αμερικανικών πολιτικών δυνάμεων, Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών.
Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων για να κατορθώσει να επιτύχει τον στόχο της που δεν είναι άλλος από την αποπομπή Trump από το προεδρικό αξίωμα θα πρέπει να πείσει τους Ρεπουμπλικάνους της Γερουσίας (στην οποία διαθέτουν την πλειοψηφία) να «πουλήσουν» τον δικό τους πρόεδρο, κάτι το οποίο δεν έχει συμβεί ποτέ στο παρελθόν.
Σημειώνεται ότι το Δημοκρατικό Κόμμα διαθέτει την πλειοψηφία στη Βουλή, ενώ το Ρεπουμπλικανικό στη Γερουσία.
Η τελευταία φορά που ένα κόμμα ήταν έτοιμο να «δώσει» έναν δικό του πρόεδρο, ήταν μετά το Watergate.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης