Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ξιφαράς (ΔΕΠΑ): Ο όμιλος ασκεί πλούσια διπλωματία με στόχο να μετατραπεί η χώρα σε ενεργειακό κόμβο

tags :
Ξιφαράς (ΔΕΠΑ): Ο όμιλος ασκεί πλούσια διπλωματία με στόχο να μετατραπεί η χώρα σε ενεργειακό κόμβο
Ξιφαράς: Η ΔΕΠΑ επιχειρεί να αποκτήσει μεγαλύτερο μερίδιο στην ηλεκτροπαραγωγή με φυσικό αέριο
Ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ Κώστας Ξιφαράς αναφέρθηκε στο έργο του IGB τονίζοντας ότι για να φτάσουμε στις υπογραφές των συμφωνιών υπήρξε σημαντική προεργασία από τα στελέχη της ΔΕΠΑ και του ΥΠΕΝ.
Όπως είπε εκτός από την διακρατική συμφωνία θα υπογραφεί η σύμβαση με τον κατασκευαστή και για την προμήθεια σωλήνων, ώστε το έργο να ξεκινήσει να κατασκευάζεται.
Ο κ. Ξιφαράς αναφέρθηκε στο ρόλο που έπαιξε η ΔΕΠΑ για την έλευση του φυσικού αερίου στην Ελλάδα, τονίζοντας ότι εκτός από εμπορική εταιρεία αποτελεί το θεματοφύλακα της ενεργειακής ασφάλειας της χώρας.
Ο ίδιος υπογράμμισε ότι η εταιρεία ασκεί πλούσια ενεργειακή διπλωματία με στόχο να μετατραπεί η χώρα σε ενεργειακό κόμβο.
Παράλληλα αναφέρθηκε στις προσπάθειες για επέκταση της χρήσης του φυσικού αερίου αλλά και στη διεθνή παρουσία της εταιρείας μέσα από διεθνείς συνεργασίες.
«Η ΔΕΠΑ επιχειρεί να αποκτήσει μεγαλύτερο μερίδιο στην ηλεκτροπαραγωγή με φυσικό αέριο, όπου υπάρχει πεδίο δόξης λαμπρό όχι μόνο για τη ΔΕΠΑ αλλά και για τους ανταγωνιστές της.
Η εταιρεία δρομολογεί τη δική της μετεξέλιξη, δηλώνουμε παρόντες στην προσπάθεια της χώρας για πράσινη ανάπτυξη και επιπλέον βοηθούμε την Ελλάδα να γίνει διεθνής ενεργειακός κόμβος αναβαθμίζοντας το ρόλο της στην περιοχή».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης