Ικανοποίηση Αναστασιάδη για τη συνεδρία του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ

Ικανοποίηση Αναστασιάδη για τη συνεδρία του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ
«Απόλυτη ικανοποίηση για το αποτέλεσμα της συνεδρίας του ΣΑ του ΟΗΕ σχετικά με τις απειλές της Τουρκίας», εξέφρασε ο Νίκος Αναστασιάδης
Απόλυτη ικανοποίηση εξέφρασε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης για το αποτέλεσμα της χθεσινής συνεδρίας του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για την Αμμόχωστο.
«Εκφράζω την απόλυτη ικανοποίησή μου γιατί ήταν μια ομόφωνη απόφαση βάσει της οποίας και η δήλωση του Προέδρου του Συμβουλίου Ασφαλείας, που επαναβεβαιώνει την αποφασιστικότητα για υλοποίηση των ψηφισμάτων 550 και 789 που αφορούν ακριβώς την αποκατάσταση της Αμμοχώστου στους νόμιμους ιδιοκτήτες και κατοίκους», δήλωσε ο πρόεδρος Αναστασιάδης, απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων.
Ερωτηθείς για το γεγονός ότι η Τουρκία φαίνεται να βάζει προσκόμματα ακόμα και για τον τόπο διεξαγωγής της συνάντησης του ΓΓ του ΟΗΕ με τους δυο ηγέτες, ο πρόεδρος Αναστασιάδης αρνήθηκε να σχολιάσει.
«Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να πραγματοποιηθεί η τριμερής συνάντηση εις οποιανδήποτε χώρα, πρωτεύουσα ή εν πάση περιπτώσει οπουδήποτε και εάν ήθελε ο ΓΓ συγκαλέσει. Εμείς δεν εγείραμε ούτε ενστάσεις ως προς την ημερομηνία ούτε ενστάσεις ως προς τον χώρο» επεσήμανε.
Ερωτηθείς τι θα επιδιώξει να εξασφαλίσει η Λευκωσία από τη Σύνοδο Κορυφής που θα πραγματοποιηθεί στις 17 και 18 Οκτωβρίου στις Βρυξέλλες, ο κ.Αναστασιάδης είπε ότι θα επιδιώξει εκείνα τα οποία αποφάσισε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο τον περασμένο Ιούνιο «και επαναλήφθηκαν με τον ίδιο σαφή τρόπο στη σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών στις 15 Ιουλίου».

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS