Τελευταία Νέα
Διεθνή

Azevedo (ΠΟΕ): Το τελευταίο που χρειαζόμαστε είναι εμπόδια στο εμπόριο μεταξύ ΗΠΑ και Ευρώπης

Azevedo (ΠΟΕ): Το τελευταίο που χρειαζόμαστε είναι εμπόδια στο εμπόριο μεταξύ ΗΠΑ και Ευρώπης
«Ένα no deal Brexit δεν ωφελεί κανέναν», δήλωσε ο R. Azevedo
Ο Γενικός Διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ), Roberto Azevedo δήλωσε στο CNBC ότι το τελευταίο που χρειάζεται η διεθνής κοινότητα είναι εμπορικοί τριγμοί μεταξύ Ευρώπης και Ηνωμένων Πολιτειών.
Ο Azevedo επεσήμανε ότι οι δύο πλευρές πρέπει να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να καταλήξουν σε μια κοινά αποδεκτή λύση για τις επιδοτήσεις της Airbus και της Boeing.
Την περασμένη εβδομάδα, ο ΠΟΕ έδωσε την έγκρισή του στον Αμερικανό πρόεδρο Donald Trump να επιβάλει δασμούς σε ευρωπαϊκά αγαθά, λόγω των παράνομων επιδοτήσεων της Airbus από τις κυβερνήσεις της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ισπανίας, αλλά και του Ηνωμένου Βασιλείου.
«Ελπίζω ότι Ευρώπη και ΗΠΑ θα καθίσουν και θα μιλήσουν και θα βρουν λύση μέσω διαπραγματεύσεων επειδή το τελευταίο πράγμα που χρειαζόμαστε αυτή τη στιγμή είναι η κλιμάκωση των δασμολογικών εμποδίων και των εμπορικών περιορισμών», δήλωσε ο Azevedo, εκφράζοντας την ανησυχία του ότι οι δασμοί μπορεί να φέρουν ένα «ντόμινο εμποδίων» για το εμπόριο.
«Δεν μπορείτε να περιμένετε ότι μπορείτε να επιβάλλετε δασμούς και εμπόδια και όλοι οι άλλοι πρόκειται να καθίσουν ήσυχα. Θα απαντήσουν», προειδοποίησε ο Azevedo.
Ο Γενικός Διεθυντής του ΠΟΕ δήλωσε στο CNBC ότι μια έξοδος της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία, θα είναι βλαπτική για όλους.
«Ένα no-deal brexit θα βλάψει την ανάπτυξη τόσο της Ε.Ε. όσο και του Ηνωμένου Βασιλείου», ανέφερε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης