Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ήττα για τον Macron - Η Κομισιόν ζητά σε δεύτερη ακρόαση την υποψήφια επίτροπο Sylvie Goulard

Ήττα για τον Macron - Η Κομισιόν ζητά σε δεύτερη ακρόαση την υποψήφια επίτροπο Sylvie Goulard
Τυχόν απόρριψη της Goulard για τη θέση θα αποτελέσει πλήγμα για τον Γάλλο πρόεδρο
Ο Γάλλος πρόεδρος E. Macron βρίσκεται ενώπιον μιας πρώτης ήττας στην Ευρώπη. Η Κομισιόν ετοιμάζεται να απορρίψει την υποψήφια της Γαλλίας για τη θέση της Επιτρόπου, Sylvie Goulard, εξαιτίας της εμπλοκής της σε σκάνδαλο.
Η Goulard, αναπληρώτρια διοικήτρια της Τράπεζας της Γαλλίας και πρώην ευρωβουλευτής, ήταν υπουργός Αμύνης στην κυβέρνηση Macron το 2017 αλλά παραιτήθηκε ένα μήνα μετά τον διορισμό της μετά από καταγγελία για τον τρόπο πρόσληψης κοινοβουλευτικών βοηθών στο Ευρωκοινοβούλιο και για κατάχρηση κονδυλίων.
Στόχος του Macron ήταν ένα «ισχυρό οικονομικό χαρτοφυλάκιο για την Κομισιόν».
Το κεντροδεξιό Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα θα ψηφίσει κατά της Goulard, δήλωσε ένας εκπρόσωπος του ΕΛΚ, ενώ οι Πράσινοι, η μεγάλη αριστερά και μια ομάδα ακροδεξιών κομμάτων αποφάσισαν επίσης να την καταψηφίσουν.
Η Sylvie Goulard, υποψήφια Επίτροπος για την Εσωτερική Αγορά, επιστρέφει στο Ευρωπαίκό Κοινοβούλιο για να απαντήσει σε περισσότερες ερωτήσεις.
Μετά από την ακρόασή της στις 2 Οκτωβρίου, τα μέλη της επιτροπής της Εσωτερικής Αγοράς του ΕΚ της έστειλαν επιπλέον γραπτές ερωτήσεις και ζήτησαν δεύτερη ακρόαση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης