Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρουμανία: Πέρασε η πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης

tags :
Ρουμανία: Πέρασε η πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης
Κυβερνητική κρίση ένα μήνα πριν από τις προεδρικές εκλογές προκαλεί η έγκριση της πρότασης μομφής
Ανατρέπουν οι Ρουμάνοι βουλευτές τη σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση της πρωθυπουργού Viorica Dancila, ανοίγοντας τον δρόμο σε διαπραγματεύσεις για την ανάδειξη μιας νέας πλειοψηφίας έναν μήνα πριν από τις προεδρικές εκλογές.
Η πρόταση μομφής υπερψηφίστηκε από 238 βουλευτές, μόλις 5 ψήφους πάνω από τους 233 που χρειαζόταν για να περάσει από την ρουμανική βουλή των 465 εδρών.
«Σταματήσαμε το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα που έβλαπτε τη Ρουμανία», δήλωσε ο Ludovic Orban, ο ηγέτης του αντιπολιτευόμενου Εθνικού Φιλελεύθερου Κόμματος το οποίο ηγήθηκε της πρότασης μομφής.
Σε ανάρτηση του PNL, σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, αναφέρεται ότι με την έγκριση της πρότασης μομφής κλείνει ο κύκλος «μιας κυβέρνησης που έγινε παράνομη».
Οπως επισημαίνεται στην ίδια ανάρτηση του PNL, «τίθεται τέλος στη διακυβέρνηση του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (PSD) η οποία δεν ασκείτο για τα συμφέροντα των πολιτών, καθώς οι Σοσιαλδημοκράτες ανησυχούσαν για τη διάσωση των εγκληματιών και την ευημερία των δικών τους φίλων».
Την πρόταση μομφής που κατέθεσε το PNL κατά της κυβέρνησης, υπέγραψαν τα κόμματα USR (Ένωση Σώστε τη Ρουμανία), Pro Romania, PMP, UDMR και το ALDE. Νωρίτερα, η Viorica Dancila, στην τοποθέτησή της, είχε επισημάνει πως το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών στη χώρα θα προκαλέσει τριγμούς στο πολιτικό σκηνικό και θα οδηγήσει σε παρέκκλιση από τους στόχους που έχουν τεθεί για την ανάπτυξη.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης