Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Bloomberg: Με ένα πολύπλοκο σχέδιο οι ελληνικές τράπεζες προσπαθούν να μειώσουν τα NPLs

tags :
Bloomberg: Με ένα πολύπλοκο σχέδιο οι ελληνικές τράπεζες προσπαθούν να μειώσουν τα NPLs
Συγκρατημένοι οι αναλυτές για την αποτελεσματικότητα των προτάσεων για τα NPLs
Στα σχέδια που προωθούνται προκειμένου να υπάρξει μείωση των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων (NPLs) των ελληνικών τραπεζών, μετά την έγκριση του προγράμματος «Ηρακλής» από την Κομισιόν, αναφέρεται δημοσίευμα του Bloomberg.
Σύμφωνα με το αμερικανικό πρακτορείο αλλά και ορισμένους αναλυτές πρόκειται για ένα πολύπλοκο σχέδιο το οποίο οι επενδυτές θα πρέπει να εξετάσουν πολύ προσεκτικά.
«Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα περίπλοκο σχέδιο, καθώς περιλαμβάνει περίπλοκα φορολογικά, νομικά και θεσμικά ζητήματα.
Είναι δύσκολο να πει κάποιος, αυτή τη στιγμή, εάν θα προσελκύσει επενδυτές», εκτιμά ο Jerome Legras, αναλυτής της Axion Alternative Investment.
Παράλληλα το πρακτορείο εκτιμά ότι οι αρχές της ΕΕ θα εγκρίνουν τόσο το σχέδιο «Ηρακλής» όσο και αυτό που έχει προτείνει η Τράπεζα της Ελλάδος, όπως τόνισε και ο επικεφαλής της ΤτΕ, Γιάννης Στουρνάρας σε ομιλία του.
Αρνητικός ως προς το σχέδιο που ανακοινώθηκε δηλώνει και ο Timothee Pubellier, διαχειριστής χαρτοφυλακίων στην Financiere de La Cite, καθώς «θα επένδυα στα νέα ομόλογα που δημιουργούνται;
Σε καμία περίπτωση, ακόμη και εάν μου προσφέρονταν υψηλό premium.
Αυτό που έχουν ανάγκη οι συγκεκριμένες τράπεζες είναι πραγματικά νέα κεφάλαια.
Η μεταφορά «φανταστικών» κεφαλαίων δεν θα βελτιώσει την πραγματική τους κατάσταση και δεν πρόκειται να πείσει τους επενδυτές».
Image
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης