Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Phοenix Capital: Ανάμεσα στις συμπληγάδες Trump - Δημοκρατικών η πορεία της Wall Street

tags :
Phοenix Capital: Ανάμεσα στις συμπληγάδες Trump - Δημοκρατικών  η πορεία της Wall Street
Phoenix Capital: Στα χέρια του Trump η πορεία της Wall Street - Η μεγάλη παγίδα για τους Δημοκρατικούς
Την εκτίμηση ότι πλέον η πολιτική  έχει άμεσο αντίκτυπο στην πορεία των αγορών αναφέρει σε report της η εταιρία παροχής επενδυτικών υπηρεσιών Phoenix Capital.
Όπως αναφέρει η Phoenix Capital ήμερα η πολιτική παίζει σημαντικό ρόλο στον τρόπο με τον οποίο η κινούνται οι χρηματιστηριακές αγορές.
Το γεγονός είναι ότι, ο Πρόεδρος Trump έχει θέσει ως σημείο αναφοράς την πορεία της χρηματιστηριακής αγοράς ως ενδεικτικό της επιτυχίας του ως πρόεδρος των ΗΠΑ.
Με αυτό το πνεύμα, η αγορά συνδέεται στενά με την κυβέρνηση του Trump.
Έτσι, αν οι Δημοκρατικοί καταφέρουν να προχωρήσουν με την δίωξη του Προέδρου, αυτό που θα συμβεί είναι η κατάρρευση των χρηματιστηριακών αγορών στις ΗΠΑ.
Όπως αναφέρει η Phoenix Capital ήδη όταν προέκυψαν διάφορα θέματα που απείλησαν την κυβέρνηση του Trump, οι χρηματιστηριακές αγορές «βυθίστηκαν».
Έτσι, μια πιθανή πρόταση παραπομπής του προέδρου Trump θα οδηγούσε σε κατάρρευση τη Wall Street.
Επί του παρόντος οι πιθανότητες παραπομπής του Trump είναι πολύ χαμηλές.
Μέχρι στιγμής, φαίνεται ότι οι προσπάθειες των Δημοκρατικών να ξεκινήσουν μια προσπάθεια αμφισβήτησης είναι περισσότερο επικοινωνιακή παρά επί της ουσίας  μια νόμιμη πολιτική κίνηση.
Τα κακά νέα είναι ότι πολιτικά ίσως να είναι προς το συμφέρον του Προέδρου Trump να καταρρεύσουν οι αγορές.
Αν συνέβαινε αυτό, ο Trump θα μπορούσε να κατηγορήσει του Δημοκρατικούς για την κατάρρευση των χρηματιστηριακών αγορών και πιθανότατα να προσελκύσει ψήφους από τους κεντρώους που θα είναι θυμωμένοι βλέποντας τους λογαριασμούς συνταξιοδότησής τους να εξανεμίζονται.
Το σημείο κλειδί για την Phoenix Capital είναι εάν και όταν ο Πρόεδρος Trump και κυβερνητικοί του αξιωματούχοι σταματήσουν προφορικά να παρεμβαίνουν για να προωθήσουν τις αγορές.
Αν συμβεί αυτό, θα γνωρίζουμε ότι η κυβέρνηση Trump αποφάσισε να «αφήσει τις αγορές να υποχωρήσουν» για να συνδέσουν την επακόλουθη συντριβή με τους πολιτικούς τους αντιπάλους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης