Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στόχος των ΗΠΑ να λυθεί οριστικά το θέμα του Κοσόβου

tags :
Στόχος των ΗΠΑ να λυθεί οριστικά το θέμα του Κοσόβου
Την αποφασιστικότητα των ΗΠΑ να επιλυθεί σύντομα το ζήτημα του Κοσόβου μετέφερε στο Βελιγράδι και την Πρίστινα ο απεσταλμένος του Trump
«Στόχος μας είναι να οδηγήσουμε τους εταίρους μας, την Σερβία και το Κόσοβο σε μία ολοκληρωμένη λύση, για να εξαλείψουν οι εστίες κρίσης στην περιοχή.
Οι δύο πλευρές θα πρέπει να συνεργαστούν στενά και άμεσα με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον» διεμήνυσε ο Grenel, ειδικός απεσταλμένος του προέδρου των ΗΠΑ, στον πρόεδρο της Σερβίας.
Ο πρόεδρος της Σερβίας Α. Vucic συναντήθηκε σήμερα με τον Grenel , στον διάλογο Βελιγραδίου - Πρίστινας.
Ο Grenel άρχισε χθές (9/10) τις διερευνητικές επαφές για να ενημερωθεί για τις θέσεις των πολιτικών ηγεσιών του Κοσόβου και Σερβίας και να μεταφέρει την αποφασιστικότητα των ΗΠΑ να βοηθήσουν ώστε να βρεθεί λύση το συντομότερο δυνατό.
Αυτό το μήνυμα μετέφερε άλλωστε εχθές στην Πρίστινα, όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Κοσόβου X. Thaci και τον μελλοντικό πρωθυπουργό A. Curti.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η προεδρία της Δημοκρατίας της Σερβίας, ο Vucic  ενημέρωσε τον Αμερικανό απεσταλμένο για τις σερβικές θέσεις επισημαίνοντας ότι «μία συμβιβαστική λύση που θα προσβλέπει στην σταθερότητα και το μέλλον της περιοχής, μπορεί να επιτευχθεί μόνο με τον σεβασμό των θεμιτών συμφερόντων της Σερβίας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης