Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Cavusoglu: Δεν θα επεκταθούμε πέραν των 30 χλμ στη Συρία – Αν οι ΗΠΑ μας επιβάλλουν κυρώσεις, θα ανταποδώσουμε

Cavusoglu: Δεν θα επεκταθούμε πέραν των 30 χλμ στη Συρία – Αν οι ΗΠΑ μας επιβάλλουν κυρώσεις, θα ανταποδώσουμε
Έχουμε κάθε δικαίωμα να χρησιμοποιήσουμε τον εναέριο χώρο πάνω από τη Συρία, υποστήριξε ο Cavusoglu, εκτοξεύοντας απειλές αντίποινων, προς τις ΗΠΑ αν τους επιβάλλουν οικονομικές κυρώσεις
Τα όρια της τουρκικής εισβολής στη Συρία έθεσε σε συνέντευξή του ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Mevlut Cavusoglu, υποστηρίζοντας πως δεν θα επεκταθεί πέραν των 30 χλμ στη βορειοανατολική Συρία.
Μιλώντας στο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk σήμερα 10/10, ο Cavusoglu τόνισε πως η απειλή ασφαλείας, την οποία η Τουρκία λέει ότι αντιμετωπίζει από την παρουσία των Κούρδων μαχητών στα σύνορά της, θα εξαλειφθεί, εάν η περιοχή εκκαθαριστεί από τους αντάρτες.
«Όταν φθάσουμε σε βάθος 30 χλμ στη ζώνη ασφαλείας, η τρομοκρατία θα έχει εξαλειφθεί» υπογράμμισε.
Επιπλέον, ο Τούρκος ΥΠΕΞ σημείωσε ότι η Τουρκία έχει δικαίωμα να χρησιμοποιεί τον εναέριο χώρο πάνω από τη Συρία στο πλαίσιο της επιχείρησής της.
«Έχουμε το δικαίωμα να χρησιμοποιήσουμε τον εναέριο χώρο» επισήμανε.
«Αυτός ο εναέριος χώρος δεν ανήκει στις ΗΠΑ.
Δεν έχουν κανένα δικαίωμα να ελέγχουν αυτόν τον εναέριο χώρο» πρόσθεσε.
Λίγο αργότερα έσπευσε να προειδοποιήσει ότι η χώρα του θα ανταποδώσει, εάν οι ΗΠΑ επιβάλουν κυρώσεις με αφορμή τη στρατιωτική επιχείρησή της στη βορειοανατολική Συρία.
Η Άγκυρα θα μπορούσε να βρεθεί αντιμέτωπη με κυρώσεις, βάσει των προτάσεων που κατέθεσαν ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Lidsay Graham και ένας Δημοκρατικός συνάδελφός του, οι οποίες κυρώσεις θα έπλητταν τον πρόεδρο της χώρας Recep Tayyip Erdogan και άλλους ανώτερους αξιωματούχους.
Την ίδια ώρα, ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας κατηγόρησε σήμερα τον πρόεδρο της Γαλλίας Emmanuel Macron ότι θέλει να διαιρέσει τη Συρία, αφού το Παρίσι επέκρινε τη στρατιωτική επιχείρηση της Άγκυρας εναντίον των Κούρδων μαχητών.
Οι ηγέτες της διεθνούς κοινότητας, περιλαμβανομένων των δυτικών συμμάχων της Άγκυρας, φοβούνται ότι η εισβολή της στη βορειοανατολική Συρία ενέχει τον κίνδυνο οι κρατούμενοι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους να δραπετεύσουν από τα στρατόπεδα, εν μέσω του χάους που θα προκληθεί.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης