Βίος και πολιτεία ο Hunter Biden - «Μαύρο πρόβατο» της οικογένειας αλλά με πολυσχιδείς επενδυτικές δραστηριότητες

Βίος και πολιτεία ο Hunter Biden - «Μαύρο πρόβατο» της οικογένειας αλλά με πολυσχιδείς επενδυτικές δραστηριότητες
Βίος και πολιτεία ο Hunter Biden
Ο Hunter Biden αποτελεί το «μαύρο πρόβατο» της οικογένειας.
Ο Hunter Biden είναι πιο γνωστός για τη χρήση ναρκωτικών και το σύντομο και ενοχλητικό δημόσιο ειδύλλιο που μοιράστηκε με τη χήρα του αδελφού του, παρά το ότι είναι επιτυχημένος επιχειρηματίας.
Αλλά τώρα η επαγγελματική του σταδιοδρομία έχει εκτεθεί για αυτό που πραγματικά είναι.
Ξένοι παίκτες που ελπίζουν να χρησιμοποιήσουν το νεότερο Biden ως «πίσω πόρτα» σύνδεσης με τον Λευκό Οίκο και την αμερικανική πολιτική ελίτ.
Συχνά ο Biden  άφηνε υπαινιγμούς για το πώς αυτές οι συνδέσεις θα μπορούσαν να είναι χρήσιμες, αν και δεν υπάρχει λόγος να χρησιμοποιήσει πραγματικά τις σχέσεις του (δηλαδή είναι πράγματι χρήσιμες) για λογαριασμό του εργοδότη του (πράγμα που δεν σημαίνει ότι δεν συνέβη) .
Σύμφωνα με τους Financial Times, τα επιχειρησιακά συμφέροντα του Biden «εμφανίζονται συχνά σε απροσδόκητα σημεία».
Ενώ οι Δημοκρατικοί προφανώς προτιμούν να επικεντρωθούν στην διερεύνησή τους, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι επιχειρηματικές συναλλαγές του Biden στην Ουκρανία, την Κίνα και αλλού προκαλούν σαφώς ερωτήματα σχετικά με πιθανές συγκρούσεις που υπήρχαν ενώ ο πατέρας του ήταν στην εξουσία (αντιπρόεδρος του B. Obama).
Ο Joe Biden αρνείται την οποιαδήποτε ατασθαλία, αλλά οι ερωτήσεις παραμένουν σχετικά με το ρόλο του στην παύση ενός ανώτατου εισαγγελέα της Ουκρανίας, κάτι που ορισμένοι εικάζουν ότι έγινε για να προστατευτεί τον Hunter Biden.
Όταν ο Hunter εντάχθηκε στο Ναυτικό τον Μάιο του 2013, απαιτούσε αρκετές απαλλαγές (σε ηλικία 42 ετών, ήταν πάνω από την ηλικία της στρατολόγησης και υπήρξε ένα απροσδιόριστο περιστατικό «που σχετίζεται με τα ναρκωτικά» που θα τον είχε επίσης αποκλείσει).
Παρά τη φαινομενική προθυμία του να συμμετάσχει, ο Biden απομακρύνθηκε από το Πολεμικό Ναυτικό το επόμενο έτος καθώς βρέθηκε θετικός σε τεστ χρήσης ναρκωτικών (κοκαΐνη).
Λίγο αργότερα, ο πιο επιτυχημένος μεγαλύτερος αδελφός του Hunter Biden, ο Beau, πέθανε και η σύζυγός του Hunter Biden, Kathleen υπέβαλε αίτηση διαζυγίου αναφέροντας ότι ο Hunter «δαπανούσε εξωφρενικά ποσά για τα δικά του συμφέροντα, συμπεριλαμβανομένων ναρκωτικών, αλκοόλ, ιεροδούλων,  στριπτιζές και δώρα για γυναίκες με τις οποίες έχει σεξουαλικές σχέσεις».
Στη συνέχεια άρχισε να έχει σχέσεις με τη  χήρα του αδελφού του.
Το 2016, λίγο μετά την έναρξη της σχέσης του με την χήρα του αδερφού του,  Hallie Biden, ο Hunter σχεδίαζε να μείνει σε κέντρο αποτοξίνωσης στην Αριζόνα.
Αλλά κατά κάποιον τρόπο απομακρύνθηκε κατά τη διάρκεια μιας ενδιάμεσης στάσης στο Λος Άντζελες και κατέληξε να χάσει την πτήσης του.
Αντ 'αυτού, ταξίδεψε στο Skid Row, όπου φέρεται να κρατήθηκε όμηρος υπό την απειλή όπλου, αλλά προφανώς κατάφερε να αποδράσει και να αγοράσει κρακ. Τελικά, ο Hunter Biden πήρε ένα ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο Hertz στο κέντρο θεραπείας του στην Αριζόνα, αλλά οι εργαζόμενοι στο γραφείο του Hertz κάλεσαν την αστυνομία μετά την εύρεση μιας πίπας κρακ και ποσότητας κρακ στο αυτοκίνητο του Biden.
Οι εισαγγελείς αρνήθηκαν να συνεχίσουν την υπόθεση, υποστηρίζοντας την έλλειψη αποδεικτικών στοιχείων, αλλά σίγουρα δεν ήταν καλή εμφάνιση για τον Hunter.
Πιο πρόσφατα, ο Hunter βρισκόταν στα πρωτοσέλιδα του γάμου του με ένα μοντέλο της Νότιας Αφρικής Instagram και για μια γυναίκα που ισχυρίζεται ότι ο Hunter είναι ο πατέρας του νεογέννητου γιου της.
Φυσικά, καμία από αυτές τις παραβάσεις δεν έχει σταματήσει τον Hunter Βiden από το να κερδίζει εκατομμύρια δολάρια από το οικογενειακό του όνομα και τις διασυνδέσεις του.
Οι FT δημοσίευσαν μια ανάλυση των επιχειρηματικών συμφερόντων του Biden.

Burisma Holdings
Ρόλος: Μέλος του διοικητικού συμβουλίου (2014-2019)
Μισθός: 50.000 δολάρια το μήνα.

Η Burisma, ο κορυφαίος παραγωγός φυσικού αερίου της Ουκρανίας, ενώ ο ιδρυτής της, Mykola Zlochevsky, ήταν επικεφαλής ενός υπουργείου που εξήγαγε άδειες αερίου υπό την διοίκηση του πρώην προέδρου Viktor Yanukovich.
Αφού ο κ. Viktor Yanukovich κατέφυγε στη Ρωσία το 2014, οι αρχές άρχισαν να ερευνούν την εταιρεία.
Εκείνη τη χρονιά η Burisma διόρισε διάσημα πρόσωπα από τη Δύση στο διοικητικό συμβούλιο της, συμπεριλαμβανομένου του Hunter Biden, ο οποίος κατάφερε να κερδίσει 50.000 δολάρια το μήνα.
Οι εκκλήσεις του κ. Trump για τον Ουκρανός ομόλογό του Volodymyr Zelensky να ερευνήσουν το Burisma σχετικά με τους συνδέσμους με τον Joe Biden, τον δυνητικό Δημοκρατικό αντίπαλό του στις προεδρικές εκλογές του επόμενου έτους, πυροδότησαν την έρευνα για τον πρόεδρο Trump.

Paradigm
Ρόλος: επενδυτής και υπάλληλος
Έσοδα: 1,2 εκατομμύρια δολάρια

Το 2006, ο Hunter Biden απέκτησε μερίδιο στην Paradigm, ένα  hedge fund, μετά από μια αποτυχημένη προσπάθεια να αγοράσει ολόκληρη την εταιρεία μέσω μιας  εταιρίας περιορισμένης ευθύνης που δημιουργήθηκε με τον θείο της James Biden.
Τόσο ο James όσο και ο Hunter Biden αντιμετώπισαν μια δίκη από τον Anthony Lotito Jr, πρώην επιχειρηματικό εταίρο, ο οποίος τους κατηγόρησε για μια αποτυχημένη συμφωνία.
Οι Bidens μήνυσαν τον κ. Lotito, κατηγορώντας τον ότι έκρυβε τα χρέη της εταιρείας και ισχυριζόταν ψευδώς ότι κατείχε άδειες κινητών αξιών.
Ένας ανεξάρτητος έλεγχος του hedge fund που διενεργήθηκε το 2008 βρήκε λογιστικά προβλήματα στην επιχείρηση, συμπεριλαμβανομένης της «αδυναμίας έγκαιρης σύνταξης οικονομικών καταστάσεων» και «αδυναμίας συμβιβασμού μεταξύ των επενδυτικών συμβούλων για την επιστροφή των δαπανών του ταμείου».
Το 2009, ένα αμοιβαίο κεφάλαιο που διαχειριζόταν η Paradigm, συνδέθηκε  με τον Allen Stanford, έναν χρηματοδότη του Τέξας, ο οποίος αργότερα καταδικάστηκε για τη λειτουργία ενός προγράμματος Ponzi ύψους 8 δισ. δολαρίων.
Η εταιρεία του Stanford ήταν υπεύθυνη για την εμπορία ενός από τα αμοιβαία κεφάλαια hedge funds του Paradigm και επίσης επένδυσε εκατομμύρια δολάρια σε αυτό.
Εκείνη την εποχή, ένας δικηγόρος που εκπροσωπούσε την Paradigm δήλωσε ότι ούτε ο Hunter ούτε ο James Biden είχαν συναντήσει ποτέ τον Stanford.
Οι Bidens υπέβαλε αίτηση για εκκαθάριση της εταιρείας το 2010.

Seneca Global Advisors
Ρόλος: Ιδρυτής, σύμβουλος
Πληρωμή: άγνωστη

Ο Hunter Biden ξεκίνησε τη συμβουλευτική του το Σεπτέμβριο του 2008, εβδομάδες μετά την ανακοίνωση του πατέρα του Joe Biden ως υποψήφιου αντιπροέδρου συντρόφου του Barack Obama.
Ο κ. Obama εξελέγη πρόεδρος τον Νοέμβριο του 2008, με τον αντιπρόεδρο του Joe Biden.
Το συμβουλευτικό γραφείο αναδείχθηκε ως μια επιχείρηση που θα μπορούσε να βοηθήσει τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις να επεκταθούν στις ΗΠΑ και στις ξένες αγορές.
Οι πελάτες συμπεριέλαβαν την Achaogen, μια φαρμακευτική εταιρεία επικεντρωμένη στις αντιβακτηριακές θεραπείες που υπέβαλαν αίτηση πτώχευσης τον Απρίλιο του 2019 και την GreatPoint Energy, μια εκκίνηση ενεργειακής τεχνολογίας.
Το 2012, η GreatPoint έλαβε μια επένδυση ύψους 420 εκατομμυρίων δολαρίων από την κινεζική Wanxiang Holdings.
Ήταν η μεγαλύτερη επένδυση επιχειρηματικών κεφαλαίων στις ΗΠΑ εκείνο το έτος. Δεν είναι σαφές εάν ο Hunter Biden συμμετείχε άμεσα στην εξασφάλιση αυτής της επένδυσης.

Rosemont Seneca Partners
Ρόλος: Συνιδρυτής, σύμβουλος
Πληρωμή: άγνωστη

Ο Hunter Biden ίδρυσε τη Rosemont Seneca Partners το 2009 με τον Christopher Heinz, γιό του πρώην υπουργού Εξωτερικών John Kerry, και τον Devon Archer, χρηματιστή και πρώην μοντέλο Abercrombie & Fitch που φοίτησε στο Yale με Κ. Heinz.
Το 2014, η Rosemont Seneca συμμετείχε σε μια απόπειρα άντλησης 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για ένα νέο fund που της Harvest Fund και της Bohai Industrial Group, τον κινεζικό διαχειριστή ενεργητικού, σύμφωνα με έκθεση της Wall Street Journal την εποχή εκείνη.
Η Τράπεζα της Κίνας Διεθνής Συμμετοχών ήταν ένας από τους μεγαλύτερους μετόχους της Bohai τότε.
Ο κ. Archer συνδέθηκε αρχικά με τον Mykola Zlochevsky, συνιδρυτή της ουκρανικής εταιρείας αερίου Burisma, το 2014, όταν ταξίδεψε εκεί για να ανοίξει ένα αμοιβαίο κεφάλαιο ακινήτων συνδεδεμένο με την Rosemont.
Ο κ. Archer εντάχθηκε στο διοικητικό συμβούλιο της Burisma το 2014.
Ο Hunter εντάχθηκε λίγο αργότερα.

BHR Partners
Ρόλος: Σύμβουλος, 2013-σήμερα
Πληρωμή: άγνωστη

Η BHR Partners, της οποίας ο Hunter παραμένει διευθυντής, είναι ένα ιδιωτικό επενδυτικό ταμείο που υποστηρίζεται από μερικές από τις μεγαλύτερες κρατικές τράπεζες της Κίνας, την τοπική αυτοδιοίκηση και το εθνικό συνταξιοδοτικό ταμείο.
Κατά την ίδρυσή της το 2014, η BHR είχε ως μέτοχο τη Rosemont Seneca Thornton LLC, μια εταιρεία επενδύσεων που ιδρύθηκε από τον Hunter Biden, ως μέτοχος που κατείχε το 30% του κεφαλαίου.
Ένα χρόνο αργότερα, οι δύο εταίροι της RST, μιας κοινοπραξίας της Rosemont Seneca και της Thornton Group, μιας εταιρείας με τοπικές πολιτικές σχέσεις στη Μασαχουσέτη, χωρίζουν τα μερίδιά τους στο BHR.
Η Rosemont Seneca πήρε 20% και η Thornton 10%.
Η Rosemont Seneca ξεφόρτωσε τα μερίδια BHR το 2017, ενώ η Thornton κράτησε τα μερίδιά της.
Η BHR Partners  είναι γνωστό ότι είναι πρώιμος επενδυτής σε μερικές από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες τεχνολογικές επιχειρήσεις, όπως η Didi Chuxing, η ομάδα ψηφιακών μεταφορών.
Έχει επίσης επενδύσει στην Megvii, μια αρχή αναγνώρισης του προσώπου, της οποίας η τεχνολογία έχει χρησιμοποιηθεί στην εποπτεία της κινεζικής κυβέρνησης για τους πληθυσμούς του Ουιγούρου στις δυτικές επαρχίες της Κίνας.
Ο κ. Li Xiangsheng, Διευθύνων Σύμβουλος της BHR, δήλωσε στα τοπικά ΜΜΕ ότι το ισχυρό κυβερνητικό υπόβαθρο του ταμείου θα του επέτρεπε να κάνει υπερβολικές επενδύσεις, λέγοντας ότι το ταμείο θα μπορούσε να λάβει δάνεια από τους μετόχους του, όπως η China Development Bank και η Bank of China, για να ολοκληρώσουν τις συναλλαγές.
Η επένδυση του Hunter Biden στο κεφάλαιο ανήλθε σε 420.000 δολάρια, σύμφωνα με έναν από τους δικηγόρους του, υπονοώντας ότι η συνολική αξία του αμοιβαίου κεφαλαίου είναι 4,2 εκατ. δολάρια.

Εταιρείες που έχει επενδύσει η BHR

Didi Chuxing

Αποεπένδυση.
Η μεγαλύτερη υπηρεσία της Κίνας για εκδρομές.
Η BHR επένδυσε το 2015 και αποεπένδυσε δύο χρόνια αργότερα.

Megvii

Τρέχουσα επένδυση.
Ηγετική εταιρεία στην αναγνώριση προσώπου η τεχνολογία της οποίας συνδέθηκε με τη μαζική επιτήρηση των Ουιγούρων στο Xinjiang του Πεκίνου.
Η BHR ήταν επενδυτής στο γύρο χρηματοδότησης της σειράς C της Megvii το 2017.

Sinopec Petroleum Sales

Τρέχουσα επένδυση.
Λιανική μονάδα ενός από τα μεγαλύτερα διυλιστήρια πετρελαίου παγκοσμίως. Η Sinopec συμμετείχε στη μεικτή μεταρρύθμιση της κυριότητας του κρατικού τομέα της Κίνας με την πώληση μετοχών της λιανικής της επιχείρησης το 2014 σε μια ομάδα επενδυτών που περιλαμβάνει το BHR.

Yancoal Australia

Τρέχουσα επένδυση.
Αυστραλιανή θυγατρική του τρίτου μεγαλύτερου παραγωγού άνθρακα της Κίνας. Η BHR συνεργάστηκε με δύο κινεζικές τράπεζες το 2016 για να αγοράσει ένα εννεαετές ομόλογο που εκδόθηκε από την Yancoal Australia και εκτιμήθηκε στα 950 εκατομμύρια δολάρια.

CGN Power Group

Τρέχουσα επένδυση.
Σημαντική πυρηνική εταιρεία που τέθηκε υπό μαύρη λίστα εξαγωγών των ΗΠΑ τον Αύγουστο για κατηγορίες για την κλοπή της αμερικανικής τεχνολογίας για στρατιωτική χρήση.
Η BHR αποτέλεσε ακρογωνιαίο λίθο στην IPO του CGN στο Χονγκ Κονγκ το 2014.

Tuniu

Τρέχουσα επένδυση.
 Σημαντικό online πρακτορείο ταξιδίων.
Η BHR επένδυσε στο Tuniu το 2016.

Contemporary Amperex Technology

Τρέχουσα επένδυση.
Ο μεγαλύτερος κατασκευαστής μπαταριών ιόντων λιθίου στον κόσμο.
Η BHR επένδυσε 100 εκατ. ρενμίμπι στο CAT το 2015 και απαοεπένδυσε τρία χρόνια αργότερα αποκομίζοντας 197 εκατ. ρενμίμπι .

3SBio

Τρέχουσα επένδυση.
Ηγετική κινεζική βιοφαρμακευτική εταιρεία στην οποία έχει επενδύσει η BHR.

Tenke Copper Mine

Υπό εκκαθάριση.
Η BHR πλήρωσε 1,1 δισ. Δολάρια για το μερίδιο 24% στο ορυχείο χαλκού Tenke της DRC, ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο, από την Lundin Mining με έδρα το Καναδά.
Η BHR ενήργησε ως διαμεσολαβητής στη συμφωνία, καθώς πώλησε αργότερα το μερίδιό της στην Κίνα Molybdenum, έναν ορυχείο που υποστηρίζεται από το κράτος, επιτρέποντας στον τελευταίο να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο του Tenke.

Gemini-Rosemont Realty

Τρέχουσα επένδυση.
Το 2015, η Gemini Investments Limited, το επενδυτικό σκέλος της κρατικής Sino-Ocean Land Holdings της Κίνας, αγόρασε το 75% της Rosemont Realty, της αδελφούς εταιρείας της Rosemont Seneca, όπου ο Hunter Biden ήταν συνεργάτης.
Η συμφωνία οδήγησε σε μια κοινή επιχείρηση - Gemini-Rosemont Realty που κατέχει 135 κτίρια σε 22 πολιτείες των ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS