Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kashkari (Fed): Δεν περιμένω ύφεση στις ΗΠΑ

tags :
Kashkari (Fed): Δεν περιμένω ύφεση στις ΗΠΑ
«Η ύφεση δεν αποτελεί το βασικό μου σενάριο, έχουν αυξηθεί τα καθοδικά (αρνητικά) ρίσκα, αλλά η αμερικανική οικονομία θα αναπτυχθεί», δήλωσε ο πρόεδρος της Fed στη Μινεάπολη
O Neel Kashkari, αξιωματούχος της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ στη Μινεάπολη, διατύπωσε την ανησυχία του για τις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας, αλλά πιστεύει πως η οικονομία θα συνεχίσει να αναπτύσσεται και δεν αναμένει αρνητικούς ρυθμούς ανάπτυξης.
Σε συνέντευξή του στο Yahoo Finance δήλωσε πως, «Το βασικό μου σενάριο δεν είναι μια ύφεση.
Πιστεύω ακόμα ότι η αμερικανική οικονομία θα αναπτυχθεί, αλλά έχουν αυξηθεί σημαντικά τα καθοδικά ρίσκα».
Υποστήριξε επίσης, ότι δύο από τα ανησυχητικά σημάδια είναι η αντιστροφή της καμπύλης των επιτοκίων και η επιβράδυνση της απασχόλησης, ενώ αντίθετα το πλέον θετικό γεγονός είναι ότι οι καταναλωτές έχουν ακόμα δουλειές και συνεχίζουν να ξοδεύουν.
Τέλος, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του η Fed θα προχωρήσει σε περαιτέρω μειώσεις επιτοκίων, καθώς παρά τις μειώσεις των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης από τον Ιούλιο, το βασικό επιτόκιο της Fed είναι ελαφρώς υψηλότερο από ότι θα έπρεπε και επιβραδύνει την οικονομία.
Δεν προσδιόρισε ωστόσο, πότε ακριβώς θα το κάνει.
«Η εκτίμησή μου είναι πως τα επιτόκια είναι περίπου σε ουδέτερο επίπεδο αυτή τη στιγμή, ίσως ελαφρώς περιοριστικά» τόνισε.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης