Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ουγγαρία ζητά διάλογο με την Τουρκία για να αποφευχθούν νέες προσφυγικές ροές

Η Ουγγαρία ζητά διάλογο με την Τουρκία για να αποφευχθούν νέες προσφυγικές ροές
«Πρέπει να εμποδιστεί ένα νέο μεταναστευτικό κύμα στην Ευρώπη», λέει η Βουδαπέστη
Πιστή στην ρητορική της περί μεταναστών η Ουγγαρία, ζητά από την Ε.Ε. επείγοντα διάλογο για την πρόληψη ενός νέου κύματος μεταναστών εξαιτίας της τουρκικής εισβολής στην ΒΑ Συρία.
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να διεξάγει διάλογο με την Τουρκία, παρά την επίθεση της Άγκυρας στις δυνάμεις στην κουρδική πολιτοφυλακή στη Συρία, προκειμένου να αποφευχθεί ένα νέο κύμα μεταναστών που έρχονται στην Ευρώπη», δήλωσε την Πέμπτη ο υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας Peter Szijjarto.
Η Ουγγαρία ζητά έναν «εποικοδομητικό διάλογο με την Τουρκία για να αποφευχθεί μια πρόσθετη μεταναστευτική ροή».
Ο Τούρκος πρόεδρος Erdogan πρόκειται να επισκεφθεί την Βουδαπέστη στις αρχές Νοεμβρίου 2019.
Ο Szijjarto δήλωσε ότι η φραγή της Ουγγαρίας στα νότια σύνορά της με τη Σερβία θα ήταν το πρώτο σημείο όπου θα μπορούσε να σταματήσει οποιαδήποτε νέα ροή μεταναστών και ότι αυτό θα πρέπει να αποφευχθεί. Επέκρινε επίσης ορισμένα κράτη μέλη της ΕΕ, χωρίς να τα κατονομάσει, «που διοργανώνουν έναν διαγωνισμό για το ποιος μπορεί να πλήξει περισσότερο τον Τούρκο πρόεδρο», ενώ στηρίζεται στην Τουρκία για να περιορίσει τις προσφυγικές ροές.
Η κυβέρνηση του Ούγγρου πρωθυπουργού Orban έχει συνάψει στενούς δεσμούς με την Τουρκία, την Κίνα, αλλά και με μερικά πρώην σοβιετικά κράτη στην Ασία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης