Διεθνή

Zarif (ΥΠΕΞ Ιράν): Είτε όλες οι χώρες του Περσικού Κόλπου θα είναι ασφαλείς, είτε καμία

tags :
Zarif (ΥΠΕΞ Ιράν): Είτε όλες οι χώρες του Περσικού Κόλπου θα είναι ασφαλείς, είτε καμία
Ιράν: Είτε όλες οι χώρες του Κόλπου θα είναι ασφαλείς, είτε καμία, προειδοποίησε ο ΥΠΕΞ Zarif
Ιράν: Είτε όλες οι χώρες του Κόλπου θα είναι ασφαλείς, είτε καμία, προειδοποίησε ο ΥΠΕΞ Ζαρίφ. Συναντήσεις με Αμερικανούς υπουργούς είχε ο Σαουδάραβας υφυπουργός Άμυνας

Είτε όλες οι χώρες του Κόλπου θα έχουν ασφάλεια, «είτε όλες θα στερούνται ασφαλείας», προειδοποίησε ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών J. Zarif σήμερα (10/10) σε άρθρο του που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα του Κουβέιτ Al Rai.
Στο άρθρο του ο Zarif επεσήμανε ότι η ασφάλεια του Κόλπου μπορεί να επιτευχθεί μέσω του διαλόγου μεταξύ των χωρών της περιοχής, περιλαμβανομένης της Σαουδικής Αραβίας, και χωρίς την παρέμβαση ξένων δυνάμεων.
Η Σαουδική Αραβία, που εμπλέκεται σε πολέμους δι’ αντιπροσώπων στην περιοχή ενάντια στον βασικό της εχθρό, το Ιράν, έχει κατηγορήσει την Τεχεράνη για τις επιθέσεις που σημειώθηκαν εναντίον πετρελαϊκών της εγκαταστάσεων στις 14 Σεπτεμβρίου.
Το Ιράν αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή, ενώ την ευθύνη για τις επιθέσεις έχουν αναλάβει οι σιίτες αντάρτες Χούτι της Υεμένης.
Στο μεταξύ ο υφυπουργός Άμυνας της Σαουδικής Αραβίας ανακοίνωσε ότι συζήτησε σήμερα το θέμα της περιφερειακής ασφάλειας με ανώτερους αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης.
Ο υφυπουργός Άμυνας πρίγκιπας Halid bin Salman, αδελφός του ντε φάκτο ηγέτη της Σαουδικής Αραβίας πρίγκιπα διαδόχου Mohhamed bin Salman, ανέφερε στο Twitter ότι συναντήθηκε με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών M. Pompeo και τον υπουργό Άμυνας M. Esper.
Η Σαουδική Αραβία και οι ΗΠΑ «στέκονται δίπλα η μία στην άλλη στην προσπάθειά τους για ενίσχυση της παγκόσμιας ασφάλειας και σταθερότητας», τόνισε στην ανάρτησή του ο πρίγκιπας Halid.
Ο ίδιος συζήτησε με τον Esper τις κοινές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι χώρες τους στον τομέα της ασφάλειας και επιβεβαίωσε «τη στενή στρατιωτική συνεργασία τους στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, τη διασφάλιση της ειρήνης και της σταθερότητας».





www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης