Τυνησία: Ελεύθερος αφέθηκε ο υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές Nabil Karoui

Τυνησία: Ελεύθερος αφέθηκε ο υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές Nabil Karoui
Ο υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές στην Τυνησία, Nabil Karoui, αφέθηκε ελεύθερος,
Ο υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές στην Τυνησία, Nabil Karoui, αφέθηκε ελεύθερος, μόλις τέσσερις ημέρες πριν τη διεξαγωγή του δεύτερου γύρου των εκλογών.
Η σύλληψή του έγινε στις 23 Αυγούστου, δέκα ημέρες πριν την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας για τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, μια σύλληψη την οποία είχε χαρακτηρίσει πολιτική.
Ντυμένος στα μαύρα ο Nabil Karoui έγινε δεκτός σαν ήρωας από τους υποστηρικτές του, οι οποίοι τον περίμεναν έξω από τη φυλακή Μορνάγκια, που βρίσκεται 20 χιλιόμετρα μακριά από την Τύνιδα.
Οι υποστηρικτές του τον σήκωσαν στους ώμους τους, προτού αυτός αποχωρήσει μέσα σε μια μαύρη Μερσεντές χωρίς να κάνει δηλώσεις.
«Είναι ένα καταπληκτικό νέο, θα ήταν δύσκολα χωρίς εκείνον», δήλωσε ο Osma Kelifi, αξιωματούχος του κόμματος του Karoui.
«Θέλει να δει τον λαό της Τυνησίας, να του εξηγήσει το πρόγραμμά του, θέλει να συμμετάσχει στις εκλογές και να κερδίσει».
Το εφετείο αποφάσισε χθες την απελευθέρωσή του, αν και εξακολουθούν να εκκρεμούν εναντίον του κατηγορίες για ξέπλυμα χρήματος και φορολογική απάτη.
Ο Nabil Karoui είχε συγκεντρώσει το 15,58% των ψήφων στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, πίσω από τον νομικό K. Sayed με 18,4%.
Πλέον έχει στη διάθεσή του δύο ημέρες για να πραγματοποιήσει την προεκλογική του εκστρατεία και την Παρασκευή θα αντιμετωπίσει τον Sayed σε τηλεμαχία.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS