Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνεχίζεται η άνοδος στις ασιατικές αγορές εν μέσω αισιοδοξίας για το εμπόριο - Στο +1,15% ο Nikkei, ο Kospi +0,81%

tags :
Συνεχίζεται η άνοδος στις ασιατικές αγορές εν μέσω αισιοδοξίας για το εμπόριο - Στο +1,15% ο Nikkei, ο Kospi +0,81%
Ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ καταγράφει «άλμα» της τάξεως του +2,42% στις 26.330 μονάδες
Κέρδη καταγράφουν σήμερα Παρασκευή (11/10) οι αγορές της Ασίας, διευρύνοντας τα κέρδη της προηγούμενης συνεδρίασης, εν μέσω αισιοδοξίας για την πορεία των εμπορικών συνομιλιών ανά μεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα.
Ειδικότερα, ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία έκλεισε με κέρδη της τάξεως του +1,15% στις 21.798,87 μονάδες, καθώς οι μετοχές των Fast Retailing και Honda ενισχύθηκαν κατά +2,63% και +2,30% αντίστοιχα, ενώ ο δείκτης S&P/ASX 200 έκλεισε με άνοδο +0,91% στις 6.606,80 μονάδες.
Παράλληλα, ο δείκτης Kospi στη Νότια Κορέα ενισχύθηκε κατά +0,81% στις 2.044,61 μονάδες, με τη μετοχή της Samsung Electronics να ενισχύεται κατά +1,24%, ενώ ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ καταγράφει «άλμα» της τάξεως του +2,42% στις 26.330 μονάδες.
Όσον αφορά την ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης Shanghai Composite καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,78% στις 2.970,84 μονάδες, ενώ μικρότερη είναι η άνοδος για τον δείκτη SZSE Component, και συγκεκριμένα στο +0,47% και τις 9.683,22 μονάδες.
Σημειώνεται ότι ο δείκτης Taiwan Weighted στην Ταϊβάν παρέμεινε για δεύτερη ημέρα κλειστός λόγω αργίας.
Οι επενδυτές παρακολουθούν με προσοχή και τις εξελίξεις που αφορούν τις εμπορικές συνομιλίες ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα, καθώς σύμφωνα με τη New York Times οι δύο πλευρές βρίσκονται κοντά σε ανακοίνωση συμφωνίας αργότερα εντός της εβδομάδας, αποτρέποντας μία περαιτέρω κλιμάκωση των εντάσεων.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump δήλωσε χθες ότι η πρώτη μέρα συνομιλιών ήταν «πολύ καλή», προσθέτοντας ότι θα έχει συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της Κίνας, Liu He, αργότερα εντός της σημερινής ημέρας.
Σύμφωνα με τους αναλυτές, η πρόοδος που θα σημειωθεί στις εμπορικές συνομιλίες θα είναι αρκετή ώστε ο Donald Trump να αναβάλει την επιβολή δασμών σε εισαγωγές κινεζικών προϊόντων αξίας 250 δισ. δολάρια, η οποία είναι προγραμματισμένη για την ερχόμενη εβδομάδα.
«Οι επενδυτές αρχίζουν να πιστεύουν ότι υπάρχει φως στο τέλος του τούνες του εμπορικού πολέμου», αναφέρει χαρακτηριστικά ο αναλυτής αγορών της AxiTrader στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, Stephen Innes.
Σημαντική άνοδο καταγράφει σήμερα το πετρέλαιο, δεχόμενο ώθηση τόσο από το ενδεχόμενο περαιτέρω περικοπών στην παραγωγή του ΟΠΕΚ, όσο και από την πορεία των εμπορικών διαπραγματεύσεων ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνα.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Δεκεμβρίου 2019 για το Brent ενισχύεται κατά +2,03% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 60,30 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Νοεμβρίου 2019 για το αμερικανικό αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του +1,83% στα 54,53 δολ. ανά βαρέλι.
Χθες (10/10) ο γενικός γραμματέας του ΟΠΕΚ, Mohammad Barkindo, δήλωσε πως όλες οι επιλογές παραμένουν στο τραπέζι, συμπεριλαμβανομένης και μίας νέας μείωσης στην παραγωγή των χωρών του Οργανισμού, η οποία θα έχει ως στόσο την εξισορρόπηση της αγοράς.
«Το πετρέλαιο έφερε τον αισιόδοξο τόνο από τις διμερείς συνομιλίες, και δέχθηκε επίσης ώθηση και από τις μαχητικές δηλώσεις του γενικού γραμματέα του ΟΠΕΚ για τις τιμές», τόνισε ο επικεφαλής αναλυτής αγορών της OANDA, Jeffrey Halley.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης