Τελευταία Νέα
Πολιτική

Διευκρινίσεις Βούτση … για το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν έτοιμος να κυβερνήσει το 2015

tags :
Διευκρινίσεις Βούτση … για το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν έτοιμος να κυβερνήσει το 2015
Η ιστορία και η πράξη έδειξαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πορεύτηκε με τόλμη και ετοιμότητα είπε ο κ.Βούτσης
Σε διευκρινίσεις μετά το σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του για το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν έτοιμος να κυβερνήσει το 2015 προχώρησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Βούτσης.
Μιλώντας σε εκδήλωση για την παρουσίαση βιβλίου του Αριστείδη Μπαλτά, ο κ.Βούτσης υποστήριξε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν έτοιμος να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας.
Συγκεκριμένα ανέφερε: ««Ενώ ήμασταν προετοιμασμένοι πάρα πολύ στα τρία χρόνια που ήμασταν αξιωματική αντιπολίτευση σε ψηφίδες προγραμματικές και με ένα δυναμικό με νέους συντρόφους που τότε έρχονταν με την εμπειρογνωμοσύνη τους, τα πτυχία τους να βοηθήσουν, ήμασταν πάρα πολύ μακριά από το να είμαστε έτοιμοι για διακυβέρνηση.
Και ήμασταν επίσης μακριά από την οργάνωση της διακυβέρνησης.
Είμαι ευθύς λέω ότι δεν υπήρχε σε κανένα υπουργείο, καμία οργάνωση βάσης ή οργάνωση μελών, όπως τα λέμε τώρα.
Πουθενά σε κανένα υπουργείο, σε κανένα μαζικό χώρο».
Οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις, οι οποίες ανάγκασαν τον κ.Βούτση να προχωρήσει σε περαιτέρω διευκρινίσεις.
«Μερικές φορές, δυστυχώς, χρειάζονται διευκρινίσεις και για τα πολιτικά αυτονόητα.
Μιλώντας για τις εμπειρίες διακυβέρνησης, οι οποίες καταγράφονται στο πολύ καλό και χρήσιμο βιβλίο του Αριστείδη Μπαλτά, επεσήμανα το γεγονός ότι ενώ προγραμματικά και από πλευράς στελεχιακού δυναμικού ο ΣΥΡΙΖΑ είχε προετοιμαστεί για το ορατό σοβαρό ενδεχόμενο από το 2012 κιόλας, ανάληψης της διακυβέρνησης της χώρας, ήταν σαφές και εύλογο εφόσον η Αριστερά δεν είχε διαδραματίσει ποτέ τέτοιο ρόλο να υπάρχει μια έλλειψη ετοιμότητας σε σχέση όπως διευκρίνισα μάλιστα, με την προετοιμασία του ανθρώπινου δυναμικού ανά Υπουργείο και Οργανισμό.
Η ιστορία και η πράξη έδειξαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πορεύτηκε με τόλμη και ετοιμότητα, αποτελεσματικά και σε αυτό το πεδίο» ανέφερε στη δήλωση του ο κ.Βούτσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης