Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η αισιοδοξία για το εμπόριο στηρίζει την Wall Street - Στο +1,14% ο S&P 500

tags :
Η αισιοδοξία για το εμπόριο στηρίζει την Wall Street - Στο +1,14% ο S&P 500
Θετικά τα μηνύματα για το εμπόριο - Στο +0,75% ο Dow
Ανοδικά κινούνται οι βασικότεροι δείκτες στο χρηματιστήριο της Wall Street καθώς αυξάνονται οι προσδοκίες για μία εμπορική συμφωνία μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Κίνας.
Όπως μεταδίδει το Reuters, αξιωματούχος των ΗΠΑ επιβεβαίωσε το θετικό κλίμα, αναφέροντας πως οι νέες διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών πήγαν απρόσμενα καλά και μάλιστα καλύτερα από ότι αναμενόταν» ενώ CNBC μεταδίδει πως οι δύο πλευρές εμφανίζονται διατεθειμένες να βρουν λύσεις  και να βάλουν τέλος σε έναν εμπορικό πόλεμο που τους έχει ήδη στοιχίσει δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια.
Συγκεκριμένα ο Dow κινείται ανοδικά στο +0,75% στις 26.694 μονάδες.
Ο δείκτης-βαρόμετρο S&P 500 καταγράφει κέρδη +1,14% στις 2.971 μονάδες.
Ο τεχνολογικός Nasdaq σημειώνει άνοδο +1,27% στις 8.051 μονάδες.
Image
Οι δηλώσεις του προέδρου Trump ότι η πρώτη μέρα συνομιλιών (σ.σ. χθες 10/10) ήταν «πολύ καλή», προσθέτοντας ότι θα έχει συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της Κίνας, Liu He, αργότερα εντός της σημερινής ημέρας.
Σύμφωνα με τους αναλυτές, η πρόοδος που θα σημειωθεί στις εμπορικές συνομιλίες θα είναι αρκετή ώστε ο Donald Trump να αναβάλει την επιβολή δασμών σε εισαγωγές κινεζικών προϊόντων αξίας 250 δισ. δολάρια, η οποία είναι προγραμματισμένη για την ερχόμενη εβδομάδα.
«Οι επενδυτές αρχίζουν να πιστεύουν ότι υπάρχει φως στο τέλος του τούνες του εμπορικού πολέμου», αναφέρει χαρακτηριστικά ο αναλυτής αγορών της AxiTrader στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, Stephen Innes

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης