Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Entersoft: Εγκρίθηκε η AMK έως 163 χιλ. ευρώ - Συγκροτήθηκε σε σώμα το Δ.Σ.

tags :
Entersoft: Εγκρίθηκε η AMK έως 163 χιλ. ευρώ - Συγκροτήθηκε σε σώμα το Δ.Σ.
Τι αποφάσισε η Γ.Σ. της Entersoft
Η εταιρεία Enterosft ανακοίνωσε τις αποφάσεις της Έκτακτης Γ.Σ. των μετόχων, που πραγματοποιήθηκε στις 11 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 1:00, στα γραφεία της εταιρείας στην Καλλιθέα Αττικής, επί της Λ. Συγγρού 362 και Ευριπίδου.
Στη συνέλευση παρέστησαν αυτοπροσώπως ή δι' αντιπροσώπου μέτοχοι εκπροσωπούντες 3.679.637 μετοχές σε σύνολο 4.456.000 μετοχών, ήτοι ποσοστό 85,22 % επί του μετοχικού κεφαλαίου.

Επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, η Γενική Συνέλευση αποφάσισε ομόφωνα τα εξής:

1. Εγκρίθηκε η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας συνολικού ποσού έως 163.200 ευρώ με έκδοση έως
544.000 νέων κοινών μετά ψήφου μετοχών ονομαστικής αξίας έκαστης 0,30 ευρώ, η οποία θα καλυφθεί με δημόσια προσφορά, με κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των υφιστάμενων μετόχων της Εταιρείας και τη διαγραφή του συνόλου των μετοχών από την Εναλλακτική Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών λόγω εισαγωγής αυτών στην Κύρια Κατηγορία της Αγοράς Αξιών του Χρηματιστηρίου Αθηνών.
Η Γενική Συνέλευση εξουσιοδότησε το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας να ρυθμίσει και να αποφασίσει για οποιοδήποτε θέμα που είναι σχετικό με την παρούσα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, συμπεριλαμβανομένου και του καθορισμού των δικαιούχων για τη διάθεση μέρους των εκδοθησομένων μετοχών σε περιορισμένο κύκλο προσώπων σύμφωνα με την υπ΄ αριθμ. 4/379/18.04.2006 απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, να αποφασίσει για τις λεπτομέρειες της διάθεσης και για οποιουσδήποτε άλλους όρους.
Επίσης, εξουσιοδότησε το Διοικητικό Συμβούλιο για την σύνταξη του ενημερωτικού δελτίου, σε συνεργασία με το Σύμβουλο Έκδοσης, τον προσδιορισμό της τιμής διάθεσης των μετοχών που θα διατεθούν με δημόσια προσφορά σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία και όλα τα συναφή θέματα καθώς και οποιασδήποτε άλλης ενέργειας απαιτείται για την ολοκλήρωση όλων των διαδικασιών και τη διαγραφή των μετοχών από την Εναλλακτική Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών και την εισαγωγή αυτών στην Κύρια Αγορά διαπραγμάτευσης του Χρηματιστηρίου Αθηνών με δικαίωμα το Διοικητικό Συμβούλιο να αναθέτει περαιτέρω σε μέλη ή τρίτα πρόσωπα το σύνολο ή μέρος των ως άνω αρμοδιοτήτων του για την υλοποίηση της αύξησης και εισαγωγής των νέων μετοχών στην Κύρια Αγορά διαπραγμάτευσης του ΧΑ.

2. Εγκρίθηκε η τροποποίηση του άρθρου 5 του Καταστατικού της Εταιρείας περί του Μετοχικού Κεφαλαίου στο πλαίσιο της ανωτέρω αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου.

3. Εγκρίθηκε η εναρμόνιση και τροποποίηση των άρθρων του Καταστατικού της Εταιρείας στα πλαίσια των διατάξεων του νέου νόμου περί ανωνύμων εταιρειών 4548/2018 και την εισαγωγή της Εταιρείας στην Κύρια Κατηγορία της Αγοράς Αξιών του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

4. Εγκρίθηκε η εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου, το οποίο απαρτίζεται από τα παρακάτω μέλη:
i. Παντελής Νικολόπουλος του Νικολάου
ii. Αικατερίνη Παπαχριστοπούλου του Χρήστου
iii. Κωνσταντίνος Δημητρακόπουλος του Λάμπρου
iv. Σταύρος Μένεγος του Κωνσταντίνου
v. Χαράλαμπος Αβρατόγλου του Φιλίππου
vi. Αντώνιος Κοτζαμανίδης του Νικολάου
vii. Κωνσταντίνος Φωκάς του Γεωργίου
viii. Μαρίκα Λάμπρου του Ευαγγέλου
ix. Κατερίνα Πραματάρη του Χρύσανθου

Περαιτέρω, διορίστηκαν ως ανεξάρτητα μη εκτελεστικά μέλη σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου 3016/2002 περί εταιρικής διακυβέρνησης οι κ.κ. Λάμπρου Μαρίκα του Ευαγγέλου και Πραματάρη Κατερίνα του Χρύσανθου.

5. Εγκρίθηκε ο ορισμός της Επιτροπής Ελέγχου της Εταιρείας σύμφωνα με το άρθρο 44 του Ν. 4449/2017, η οποία απαρτίζεται από τα παρακάτω μέλη:
i. την κ. Μαρίκα Λάμπρου ως Πρόεδρο της Επιτροπής,
ii. την κ. Κατερίνα Πραματάρη ως Μέλος της Επιτροπής,
iii. την κ. Παναγιώτα Κώστα ως Μέλος της Επιτροπής.
Η θητεία της Επιτροπής Ελέγχου ορίστηκε τριετής.6. Εγκρίθηκε η Πολιτική Αποδοχών της Εταιρείας σύμφωνα με το άρθρο 110 παράγραφος 2 του Ν. 4548/2018.

Συγκρότηση σε σώμα νέου Διοικητικού Συμβουλίου

Το Δ.Σ. της εταιρείας, το οποίο εκλέχτηκε κατά την συνεδρίαση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων που έλαβε χώρα την 11 Οκτωβρίου 2019, συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:
1. Νικολόπουλος Παντελής του Νικολάου, Πρόεδρος, Μη Εκτελεστικό Μέλος.
2. Δημητρακόπουλος Κωνσταντίνος του Λάμπρου, Αντιπρόεδρος, Εκτελεστικό Μέλος.
3. Κοτζαμανίδης Αντώνιος του Νικολάου, Διευθύνων Σύμβουλος, Εκτελεστικό Μέλος.
4. Αβρατόγλου Χαράλαμπος του Φιλίππου, Εκτελεστικό Μέλος.
5. Παπαχριστοπούλου Αικατερίνη του Χρήστου, Εκτελεστικό Μέλος.
6. Μένεγος Σταύρος του Κωνσταντίνου, Εκτελεστικό Μέλος.
7. Κωνσταντίνος Φωκάς του Γεωργίου, Μη Εκτελεστικό Μέλος.
8. Μαρίκα Λάμπρου του Ευαγγέλου, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος.
9. Κατερίνα Πραματάρη του Χρύσανθου, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος.

Οι παραπάνω ιδιότητες θα ισχύσουν, σύμφωνα με το Καταστατικό της εταιρείας, για τη προσεχή πενταετία, ήτοι μέχρι την 11.10.2024 και σε κάθε περίπτωση μέχρι της ημέρας κατά την οποία θα συνέλθει η Τακτική Γενική Συνέλευση προς έγκριση των ετησίων Οικονομικών καταστάσεων της διαχειριστικής περιόδου 1/1/2024 έως 31/12/2024 (έως10.09.2025).

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης