Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Διπλωματικός πυρετός στην Μόσχα για την κατάσταση στην Συρία και τη Μέση Ανατολή

tags :
Διπλωματικός πυρετός στην Μόσχα για την κατάσταση στην Συρία και τη Μέση Ανατολή
Στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών πραγματοποιήθηκαν σήμερα (11/10) διαβουλεύσεις μεταξύ της Ρωσίας και της Κίνας για την κατάσταση που διαμορφώνεται στην Μέση Ανατολή και την Βόρεια Αφρική
Στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών πραγματοποιήθηκαν σήμερα (11/10) διαβουλεύσεις μεταξύ της Ρωσίας και της Κίνας σε επίπεδο αναπληρωτών υπουργών Εξωτερικών που είχαν ως θέμα την κατάσταση που διαμορφώνεται στην Μέση Ανατολή και την Βόρεια Αφρική, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών στη Μόσχα.
Στις διαβουλεύσεις συμμετείχαν εκ μέρους το ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, ο ειδικός απεσταλμένος του Ρώσου προέδρου σε θέματα Μέσης Ανατολής και χωρών της Αφρικής και αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μ. Bogdanov και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Κίνας Tsen Siaodun.
"Κατά τη διάρκεια μιας σε βάθος εμπιστευτικού χαρακτήρα ανταλλαγής απόψεων συζητήθηκε η κατάσταση που διαμορφώνεται στην Μέση Ανατολή και την Βόρεια Αφρική, με έμφαση στην κατάσταση στην Συρία, την Λιβύη, την Υεμένη και την περιοχή του Περσικού, καθώς και στις προοπτικές διευθέτησης της παλαιστινο-ισραηλινής διένεξης", αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι "επιβεβαιώθηκε η αμοιβαία πρόθεση της Μόσχας και του Πεκίνου ως προς την περαιτέρω ενίσχυση του διμερούς συντονισμού, ώστε να συμβάλλουν στην μακροπρόθεσμη σταθεροποίηση της κατάστασης σε αυτή την σημαντική από στρατηγικής σημασίας περιοχή του κόσμου".
Ο Τούρκος πρεσβευτής στην Μόσχα M. Samsar είχε σήμερα διαδοχικές συναντήσεις στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, αρχικά με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών S. Versinin με τον οποίο συζήτησαν τις εξελίξεις γύρω από την κατάσταση στην Συρία και εν συνεχεία με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών A. Rudenco, με τον οποίο συζήτησαν θέματα διμερούς συνεργασίας , όπως και περιφερειακά και διεθνή θέματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης