Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Παραιτήθηκε ο υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικής Ασφαλείας – Η ανάρτηση Trump

ΗΠΑ: Παραιτήθηκε ο υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικής Ασφαλείας – Η ανάρτηση Trump
Την παραίτηση του Kevin McAleenan γνωστοποίησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, D. Trump
Παραιτήθηκε ο υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικής Ασφαλείας των ΗΠΑ, Kevin McAleenan, και την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ανακοινωθεί το νέο πρόσωπο που θα τον αντικαταστήσει.
Την παραίτηση του Kevin McAleenan γνωστοποίησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, D. Trump, την Παρασκευή 11/10, σημειώνοντας ότι ο υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικής Ασφαλείας υπέβαλε την παραίτησή του και πως σκοπεύει να ονομάσει νέο υπηρεσιακό υπουργό την επόμενη εβδομάδα.
 «Ο Kevin τώρα, έπειτα από τόσα χρόνια στην κυβέρνηση, θέλει να περνάει περισσότερο χρόνο με την οικογένειά του και θα πάει στον ιδιωτικό τομέα. Θα ανακοινώσω τον νέο υπηρεσιακό υπουργό την επόμενη εβδομάδα. [Υπάρχουν] πολλοί θαυμάσιοι υποψήφιοι!", ανέφερε ο Ρεπουμπλικάνος ένοικος του Λευκού Οίκου σε ανάρτησή του Twitter.
Σημειώνεται ότι ο Kevin McAleenan προστέθηκε πλέον στον κατάλογο των στελεχών της κυβέρνησης του Trump που είτε παραιτήθηκαν είτε αποπέμφθηκαν και μάλιστα, είναι το τέταρτο πρόσωπο που ανέλαβε το υπουργείο επί των ημερών του Trump τον Απρίλιο, αφού ο Αμερικανός πρόεδρος απαίτησε την παραίτηση της ως τότε υπουργού του Kirstjen Nielsen.
Προτού αναλάβει υπηρεσιακός υπουργός, ο Kevin McAleenan ήταν διευθυντής της ομοσπονδιακής υπηρεσίας τελωνείων και προστασίας των συνόρων (CBP), η οποία διοικητικά υπάγεται στο υπουργείο Εσωτερικής Ασφαλείας των ΗΠΑ.
Ωστόσο, σύμφωνα με τον Trump, οι δυο τους «συνεργάστηκαν καλά», ο McAleenan έκανε «φανταστική» δουλειά και οι διελεύσεις των συνόρων από παράτυπους μετανάστες «μειώθηκαν πάρα πολύ».
Image
Image
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης