Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χονγκ Κονγκ: Βόμβες μολότοφ εκτοξεύτηκαν σε σταθμό του μετρό - Δεν υπήρξαν τραυματισμοί

Χονγκ Κονγκ: Βόμβες μολότοφ εκτοξεύτηκαν σε σταθμό του μετρό - Δεν υπήρξαν τραυματισμοί
Το μετρό του Χονγκ Κονγκ, που χρησιμοποιούν καθημερινά 5 εκατ. άνθρωποι, έχει βρεθεί στο επίκεντρο των διαδηλώσεων
Βόμβες μολότοφ πέταξαν σε σταθμό του μετρό στο Χονγκ Κονγκ, χωρίς ευτυχώς να σημειωθούν τραυματισμοί, όπως μεταδίδει το Reuters.
O σταθμός Kowloon Tong υπέστη, ωστόσο, σοβαρές ζημιές από τις μολότοφ, ενώ εκατοντάδες διαδηλωτές με μάσκες βρίσκονταν στο σημείο τη στιγμή που έγινε η επίθεση.
Δεκάδες αστυνομικοί επιστρατεύτηκαν μετά τη ρίψη των μολότοφ στην περιοχή, που κανονικά είναι ένας παράδεισος για ντόπιους και ξένους καταναλωτές.
Το μετρό του Χονγκ Κονγκ, που χρησιμοποιούν καθημερινά 5 εκατ. άνθρωποι, έχει βρεθεί στο επίκεντρο των διαδηλώσεων, με σταθμούς να παραδίδονται στις φλόγες και να καταστρέφονται.
Πάντως, από το προηγούμενο Σαββατοκύριακο (5-6/10) επικρατούσε σχετική ηρεμία στην πόλη, μέχρι που μία ειρηνική πορεία χιλιάδων ανθρώπων, εξελίχθηκε τελικά σε μάχη ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομικούς.
Έκτοτε έγιναν μόνο μικρής κλίμακας διαδηλώσεις, ενώ δεν έχει προαναγγελθεί καμία μεγάλη κινητοποίηση για αυτό το Σαββατοκύριακο 12-13/10.
Μία μικρή ομάδα που αυτοαποκαλείται "Οι Πεζοπόροι με τα ασημένια μαλλιά" άρχισε το Σάββατο 12/10 καθιστική διαμαρτυρία 48 ωρών έξω από τα κεντρικά της αστυνομίας.
Σύνθημα αυτών των διαδηλωτών είναι το "είμαστε ηλικιωμένοι, αλλά όχι παρωχημένοι".
"Κι ενώ οι περισσότεροι δεν μπορούν να συνταχθούν στο πλευρό των νεότερων ενάντια σε μία άδικη κυβέρνηση, είναι η βία της αστυνομίας που προχωρά αδιακρίτως σε συλλήψεις που τους κάνει να κινητοποιηθούν για να υπερασπιστούν τις αξίες του Χονγκ Κονγκ και το μέλλον των επόμενων γενεών", όπως ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους.
Οι νόμοι για την απαγόρευση των μασκών που παρέπεμψαν σε εποχές αποικιοκρατίας, τροφοδότησαν εκ νέου τη λαϊκή οργή και τα βίαια επεισόδια.
Οι διαδηλωτές φορούσαν μάσκες για να μην αναγνωρίζονται, ενώ την απαγόρευση αγνόησαν ακόμα και μαθητές και εργαζόμενοι.
Μάλιστα, προγραμματίστηκε και πάρτι με μάσκες για το βράδυ του Σαββάτου 12/10.
Η αστυνομία του Χονγκ Κονγκ που κάποτε είχε χαρακτηριστεί η καλύτερη στην Ασία, πλέον αντιμετωπίζει μία κρίση εμπιστοσύνης, καθώς οι πολιτικές εντάσεις επιδεινώνονται.
Οι διαδηλωτές την κατηγορούν ότι ασκεί υπερβολική βία, κάτι που η αστυνομία αρνείται.
Δύο διαδηλωτές πυροβολήθηκαν, πάντως, και τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με αστυνομικούς.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης