Τελευταία Νέα
Διεθνή

Times: Ο Johnson θα ζητήσει εκ νέου την έγκριση του Κοινοβουλίου για τη νέα συμφωνία για το Brexit

Times: Ο Johnson θα ζητήσει εκ νέου την έγκριση του Κοινοβουλίου για τη νέα συμφωνία για το Brexit
Η σύνοδος στις 17-18 Οκτωβρίου θεωρείται η τελευταία ευκαιρία για συντεταγμένο Brexit πριν από την εκπνοή της διορίας της 31ης Οκτωβρίου
Θετικά εξελίσσονται οι «εντατικές τεχνικές διαπραγματεύσεις» για το Brexit, όπως έχουν ονομαστεί, σε μία ύστατη προσπάθεια να υπάρξει συμφωνία έως τη σύνοδο κορυφής της 17ης Οκτωβρίου.
Οι συζητήσεις στις Βρυξέλλες, στις οποίες συμμετέχει μία μεγάλη ομάδα Βρετανών αξιωματούχων, αναμένεται να συνεχιστούν με τους ίδιους ταχείς ρυθμούς όλο το Σαββατοκύριακο.
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου δίνει ελάχιστες πιθανότητες στη σύναψη μίας συμφωνίας.
Η σύνοδος της επόμενης Πέμπτης και της Παρασκευής θεωρείται η τελευταία ευκαιρία για συντεταγμένο Brexit πριν από την εκπνοή της διορίας της 31ης Οκτωβρίου.
Σύμφωνα με δημοσίευμα των «Times» του Λονδίνου, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Boris Johnson θα ζητήσει από το κοινοβούλιο να εγκρίνει ή να απορρίψει την όποια συμφωνία κλείσει για το Brexit με την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσα σε 24 ώρες από την ολοκλήρωση της συνόδου κορυφής.
Το εναλλακτικό σχέδιο το οποίο παρουσίασε η κυβέρνηση Johnson για την αποφυγή των σκληρών συνόρων επικρίθηκε από τους Ευρωπαίους εταίρους, ενώ στις αρχές της εβδομάδας η Γερμανίδα καγκελάριος Merkel κατέστησε σαφές ότι συμφωνία δεν θα είναι ποτέ εφικτή, εάν η Βόρεια Ιρλανδία δεν παραμείνει στην τελωνειακή ένωση.
Έπειτα από τη συνάντηση ωστόσο, την Πέμπτη, του Johnson με τον Ιρλανδό ομόλογό του Leo Varadgar, οι διαπραγματεύσεις άρχισαν ξανά, καθώς αμφότεροι είδαν «ένα μονοπάτι προς τη συμφωνία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης