Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trump για Κούρδους Συρίας: Ας κρατήσουν εκείνοι τα σύνορά τους - Οι ΗΠΑ έχουν βοηθήσει

Trump για Κούρδους Συρίας: Ας κρατήσουν εκείνοι τα σύνορά τους - Οι ΗΠΑ έχουν βοηθήσει
"Δεν νομίζω ότι οι στρατιώτες μας μπορεί να μείνουν εκεί για τα επόμενα 50 χρόνια για να προστατεύουν τα σύνορα Τουρκίας - Συρίας, τη στιγμή που δεν μπορούμε να προστατέψουμε καν τα δικά μας",   ανέφερε ο Trump
Yπεραμύνθηκε της απόφασής του να αποσύρει τα αμερικάνικα στρατεύματα από τη βορειοανατολική Συρία ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, λέγοντας ότι οι ΗΠΑ έχουν προτεραιότητα να προστατέψουν τα δικά τους σύνορα, όπως μεταδίδει το Reuters.
Μιλώντας χθες, (12/10) κατά τη διάρκεια ετήσιου συνεδρίου των συντηρητικών χριστιανών ακτιβιστών, ο Trump είπε «ας κρατήσουν εκείνοι τα σύνορά τους.
Δεν νομίζω ότι οι στρατιώτες μας μπορεί να μείνουν εκεί για τα επόμενα 50 χρόνια για να προστατεύουν τα σύνορα Τουρκίας - Συρίας, τη στιγμή που δεν μπορούμε να προστατέψουμε καν τα δικά μας»,  σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.
O Αμερικάνος πρόεδρος εκλέχθηκε το 2016, αφού έκανε σημαία της προεκλογικής του εκστρατείας μία σκληρή μεταναστευτική πολιτική, που είχε στόχο να κάνει τη μετανάστευση στις ΗΠΑ πιο δύσκολη, ακόμα και μέσω της ανέγερσης τείχους στα σύνορα με το Μεξικό.
Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Erdogan την περασμένη Κυριακή 6/10, ο Trump αποφάσισε να αποσύρει τα αμερικάνικα στρατεύματα από τη βορειοανατολική Συρία, ανοίγοντας τον δρόμο για την τούρκικη εισβολή.
«Οι Κούρδοι της Συρίας πρέπει να πολεμήσουν μόνοι τους, μην ξεχνάτε ότι μάχονται για τη γη τους και δεν μας βοήθησαν να πολεμήσουμε για τη δική μας γη» είπε επίσης ο Trump στην ομιλία του, ξεκαθαρίζοντας ότι καλά κάνουν οι Κούρδοι, αλλά και πως οι ΗΠΑ τους έχουν ήδη βοηθήσει.
Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις που έχουν κούρδικη ηγεσία, ελέγχουν μεγάλο μέρος στην επικράτεια της Συρίας, που κάποτε ήταν στην κατοχή του Ισλαμικού Κράτους και έχουν φυλακίσει πολλούς μαχητές του.
Μερικοί ηγέτες των Χριστιανών Ευαγγελιστών επέκριναν τον Trump, διότι θεωρούν ότι με την πολιτική του στη Συρία βάζει σε κίνδυνο δεκάδες χιλιάδες Χριστιανών που ζουν εκεί.
Ο Trump κατηγορήθηκε επίσης και από εξέχουσες προσωπικότητες των Ρεπουμπλικάνων, επειδή άδειασε στην ουσία έναν πιστό σύμμαχο των ΗΠΑ, τους Κούρδους.
Ο Αμερικάνος πρόεδρος υποστηρίζει ότι δεν εγκρίνει την τούρκικη εισβολή, αλλά εκατοντάδες Κούρδοι διαδήλωσαν έξω από τον Λευκό Οίκο κατηγορώντας τον ότι άφησε τους ομοεθνείς τους να σφαγιαστούν από Τούρκους.
Οι Ευαγγελιστές ήταν από τους πιο πιστούς υποστηρικτές του Trump και η κριτική τους προς αυτόν είναι σπάνια, συνέβη, όμως, και στην περίπτωση της πρότασης μομφής που θέλουν να καταθέσουν εναντίον του οι Δημοκρατικοί στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης