Τελευταία Νέα
Διεθνή

Akinci: Αντιτίθεται στην εισβολή στη Συρία - Οργισμένη αντίδραση από την Άγκυρα

Akinci: Αντιτίθεται στην εισβολή στη Συρία - Οργισμένη αντίδραση από την Άγκυρα
«Δεν χύνεται νερό αλλά αίμα» ανέφερε ο Mustafa Akinci
Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Mustafa Akinci τοποθετήθηκε κατά της τουρκικής εισβολής στη Συρία μέσω twitter, αλλά στη συνέχεια απέσυρε την ανάρτησή του.
«Μερικές φορές το να είσαι σιωπηλός δεν είναι επειδή δεν έχεις λόγια να πεις. Μερικές φορές τα πράγματα είναι τόσο περίπλοκα που είναι αδύνατο να πεις " ναι " ή " όχι . Εάν δεν μπορείτε να δείτε την ευκαιρία να επηρεάσετε την κατάσταση με αυτά που λέτε, μπορεί επίσης να χρειαστεί να μείνετε σιωπηλός».
Πρόσθεσε πως, «πρέπει να δημιουργήσουμε μια κατάσταση όπου η Συρία μπορεί να φροντίσει τα δικά της όρια εδάφους και η Τουρκία μπορεί να νιώσει ασφαλής. Για αυτό πιστεύω ότι θα ήταν μεγάλο όφελος να δούμε εκ νέου τις σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Συρίας. Πέρα από αυτό, είναι η μεγαλύτερη επιθυμία μου να δω τις σχέσεις της Τουρκίας με άλλες χώρες της περιοχής, συμπεριλαμβανομένης της Αιγύπτου. Σε συνεργασία με την ΕΕ, μια Τουρκία που θα είναι καλύτερη για όλους».
«Παρόλο που την αποκαλούμε "Πηγή Ειρήνης" δεν είναι νερό που χύνεται, αλλά αίμα», έγραψε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης.
Το σχόλιο Akinci προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση της Άγκυρας.
Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Fuat Oktay υποστήριξε ότι το σχόλιό του τουρκοκύπριου ηγέτη «στερείται ιστορικής γνώσης και συνείδησης».
«Η δήλωση του Ακιντζί με την ιδιότητά του ως Προέδρου σήμερα είναι μια δήλωση που στερείται ιστορικής συνείδησης και γνώσης. Πιστεύω ότι αυτή η ατυχής δήλωση δεν αντικατοπτρίζει τη γνώμη των Τουρκοκυπρίων», ανέφερε ο Oktay.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης