Τελευταία Νέα
Διεθνή

Erdogan: Θα προχωρήσουμε σε βάθος 35 χλμ μέσα στη Συρία - Δεν υποχωρούμε

Erdogan: Θα προχωρήσουμε σε βάθος 35 χλμ μέσα στη Συρία - Δεν υποχωρούμε
«Δεν θα υποχωρήσουμε μπροστά στις απειλές», υποστήριξε ο Τούρκος πρόεδρος
Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Recep Tayip Erdogan ανακοίνωσε η επιχείρηση «Πηγή της Ειρήνης» είναι σχεδιασμένη να προχωρήσει σε βάθος 35 χλμ εντός της Συρίας, ενώ εξέφρασε την απορία του για την στάση του Βερολίνου.
«Σύμφωνα με τον χάρτη ασφαλούς ζώνης θα προχωρήσουμε σε βάθος 30-35 χλμ εντός της Συρίας», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.
Παράλληλα υποστήριξε ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις διεξάγουν επιτυχώς τη λειτουργία με στοιχεία από αέρος και εδάφους.
Σχετικά με την επιχείρηση ο Erdogan δήλωσε πως 440 τρομοκράτες σκοτώθηκαν, 26 τραυματίστηκαν, 24 αιχμαλωτίστηκαν, ενώ υπό τουρκικό έλεγχο βρίσκεται το κέντρο της πόλης Ras Al-Ayn της Συρίας και 4 χωριά.
Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε πως η Τουρκία «δεν θα τερματίσει» τη στρατιωτική επιχείρηση που διεξάγει στη Συρία, απορρίπτοντας τις «απειλές» που διατυπώνονται προς αυτήν την κατεύθυνση. Τόνισε επίσης πως «δεν υπάρχει σοβαρή αντίσταση από τους τρομοκράτες».
Ο Erdogan τόνισε πως θα αποκαταστήσει την ειρήνη και θα εξαλείψει την τρομοκρατία στην περιοχή.
«Παρά τα όσα ορισμένοι λένε, εμείς δεν θα τερματίσουμε αυτήν» την επιχείρηση εναντίον των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) στη βορειοανατολική Συρία».
Εν τω μεταξύ, ο Erdogan κατηγόρησε την Γερμανία ότι διατηρεί μια «περίεργη στάση» στο θέμα, και αναρωτήθηκε αν τελικά η Angela Merkel υποστηρίζει τους τρομοκράτες αντιπάλους του ΝΑΤΟ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης