Τελευταία Νέα
Διεθνή

Hunter Biden (γιος Joe Biden): Παραιτείται από το Δ.Σ. της κινεζικής εταιρείας - Ο Trump ζητούσε να ερευνηθεί η υπόθεση

tags :
Hunter Biden (γιος Joe Biden): Παραιτείται από το Δ.Σ. της κινεζικής εταιρείας - Ο Trump ζητούσε να ερευνηθεί η υπόθεση
Ο γιος του Joe Biden, Hunter, παραιτείται από το Δ.Σ. της κινεζικής εταιρείας
Ο Hunter Biden, γιος του υποψήφιου για το χρίσμα των Δημοκρατικών, Joe Biden, παραιτείται στο τέλος του μήνα από το Δ.Σ. της BHR Equity Investment, ενός fund ιδιωτικών κεφαλαίων που υποστηρίζεται από κινεζικές κρατικές οντότητες.
Ο Biden εγκαταλείπει το διοικητικό συμβούλιο εν μέσω ανεπιβεβαίωτων ισχυρισμών του προέδρου Trump και του προσωπικού δικηγόρου του Rudy Giuliani ότι κέρδισε εκατομμύρια δολάρια από την BHR Equity Investment ενώ ο πατέρας του ήταν αντιπρόεδρος των ΗΠΑ.
Μάλιστα ο πρόεδρος Trump πρότεινε ότι η Κίνα θα πρέπει να ερευνήσει την υπόθεση. Το Πεκίνο βέβαια έχει αρνηθεί να αναμειχθεί προς το παρόν.
Οι Trump και Giuliani έχουν επίσης προβάλει ισχυρισμούς ότι ο Joe Biden το 2016 χρησιμοποίησε τη θέση του στη διοίκηση του Ομπάμα για να σταματήσει μια έρευνα σχετικά με τον ιδιοκτήτη μιας από τις μεγαλύτερες ιδιωτικές εταιρείες φυσικού αερίου της Ουκρανίας, όπου ο Hunter ήταν μέλος του Δ.Σ.
Η εικαζόμενη εκστρατεία εκστρατείας πίεσης στην κυβέρνηση της Ουκρανίας ώθησε τους Δημοκρατικούς του Σώματος να ξεκινήσουν την έρευνα κατά του Αμερικανού προέδρου.
«Ο Hunter πάντα καταλάβαινε ότι ο πατέρας του θα καθοδηγήθηκε, εντελώς και χωρίς αμφιβολία, από την καθιερωμένη πολιτική των ΗΠΑ, ανεξάρτητα από τις επιπτώσεις του στα επαγγελματικά συμφέροντα του Hunter. Ποτέ δεν περίμενε το φράγμα ψευδούς κατηγορίας εναντίον του και του πατέρα του από τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών ", δήλωσε ο δικηγόρος του Biden.
«Κάτω από μια διοίκηση του Μπάιντεν, ο Hunter θα συμμορφωθεί εύκολα με όλες τις κατευθυντήριες γραμμές ή πρότυπα που μπορεί να εκδώσει ο πρόεδρος Biden για να αντιμετωπίσει τις φερόμενες συγκρούσεις συμφερόντων ή την εμφάνιση τέτοιων συγκρούσεων, συμπεριλαμβανομένων τυχόν περιορισμών που σχετίζονται με επιχειρηματικά συμφέροντα στο εξωτερικό».

www.bankignews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης