Τελευταία Νέα
Διεθνή

Johnson στο υπουργικό συμβούλιο: Εφικτή μια συμφωνία, αλλά χρειάζεται περισσότερη δουλειά

Johnson στο υπουργικό συμβούλιο: Εφικτή μια συμφωνία, αλλά χρειάζεται περισσότερη δουλειά
Ο Boris Johnson ενημέρωσε το υπουργικό συμβούλιο ότι είναι εφικτή μια συμφωνία για το Brexit
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Boris Johnson δήλωσε στο υπουργικό συμβούλιο που έγινε σήμερα 13/10 πως μία συμφωνία της τελευταίας στιγμής για το Brexit είναι εφικτή, αλλά ακόμα χρειάζεται να καταβληθεί σημαντική προσπάθεια.
«Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε το υπουργικό συμβούλιο σχετικά με την τρέχουσα πρόοδο που σημειώνεται στις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις με τον Brexit, επαναλαμβάνοντας ότι μπορεί να δει κανείς μια πορεία προς μια συμφωνία, αλλά υπογράμμισε ότι εξακολουθεί να χρειάζεται σημαντική προσπάθεια για να φτάσουμε εκεί και πρέπει να παραμείνουμε προετοιμασμένοι να φύγουμε στις 31 Οκτωβρίου», ανέφερε εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ.
«Ο πρωθυπουργός είπε ότι υπάρχει περιθώριο για μια συμφωνία που θα μπορούσε να εξασφαλίσει όλα μας τα συμφέροντα»
Οι εντατικές συνομιλίες με την Ε.Ε. έχουν εισέλθει στο πιο κρίσιμο στάδιο.
Σε μια εβδομάδα που θα αποφασίσει για το μέλλον του Brexit και την τύχη της πέμπτης μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο, ο Johnson προσπαθεί να επιτύχει μια συμφωνία εξόδου με την ΕΕ, ώστε να επιτρέψει ένα «ομαλό διαζύγιο» με τον μεγαλύτερο εμπορικό εταίρο της στις 31 Οκτωβρίου.
Όμως, ο Johnson πρέπει να περιηγηθεί μέσα στις πολυπλοκότητες της πολιτικής της ΕΕ για να συναντήσει μια συμφωνία στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις 17 και 18 Οκτωβρίου και στη συνέχεια να προσπαθήσει να πείσει ένα βαθιά διχασμένο βρετανικό κοινοβούλιο στις 19 Οκτωβρίου για να επικυρώσει οποιαδήποτε συμφωνία.
Εάν πετύχει, η Βρετανία θα εγκαταλείψει το μπλοκ στις 31 Οκτωβρίου με ρυθμίσεις για την ελαχιστοποίηση των διαταραχών στα σύνορα και τη διατήρηση των σύνθετων αλυσίδων εφοδιασμού που αποτελούν τη βάση για την οικονομία.
Εάν αποτύχει, η Βρετανία αντιμετωπίζει ένα αβέβαιο μέλλον. Οι νομοθέτες θα ξεκινήσουν μια μάχη για να καθυστερήσουν την Brexit που θα μπορούσαν τελικά να αποφασιστούν στα δικαστήρια, ενώ ο Johnson θα αγωνιστεί για μια έξοδο χωρίς συμφωνία στο τέλος του μήνα για να εξασφαλίσει την πολιτική επιβίωσή του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης