Από τις 16/10 οι αιτήσεις φοιτητών για μετεγγραφές – Ανοιχτή έως τις 27/10 η πλατφόρμα

Από τις 16/10 οι αιτήσεις φοιτητών για μετεγγραφές – Ανοιχτή έως τις 27/10 η πλατφόρμα
Ποια βήματα θα πρέπει να ακολουθήσουν οι φοιτητές
Από μεθαύριο Τετάρτη 16/10 ανοίγει η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων από φοιτητές που θέλουν να πάρουν μετεγγραφή σε κάποιο άλλο τμήμα της σχολής τους.
Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, το ηλεκτρονικό σύστημα θα είναι ανοικτό έως τις 27 Οκτωβρίου.
Συγκεκριμένα, και όπως αναφέρεται, στην ανωτέρω προθεσμία υποβάλλονται αιτήσεις από ενδιαφερόμενους φοιτητές για μετεγγραφή με μοριοδοτούμενους λόγους, από αδέλφια προπτυχιακούς φοιτητές, από ενδιαφερόμενους φοιτητές που εισήχθησαν καθ΄ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων στα ΑΕΙ, είτε ως Έλληνες πολίτες της Μουσουλμανικής Μειονότητας της Θράκης, είτε ως έχοντες κυπριακή καταγωγή για τους οποίους ισχύουν ειδικές διατάξεις μετεγγραφής.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επισκέπτονται την ειδική εφαρμογή μετεγγραφών στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://transfer.it.minedu.gov.gr (ή μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου) προκειμένου να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους.
Για την είσοδό τους στην ηλεκτρονική εφαρμογή, οι αιτούντες θα χρησιμοποιήσουν το όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό (password) που τους χορηγήθηκε από τη Γραμματεία της Σχολής ή του Τμήματός τους για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Ιδρύματος στο οποίο φοιτούν.
Τα αποτελέσματα των ηλεκτρονικών αιτήσεων θα ανακοινωθούν μετά την λήξη της σχετικής προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS