Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απομακρύνεται από τα υψηλά τριών μηνών η στερλίνα εν μέσω αβεβαιότητας για το Brexit, στο -0,58% και τα 1,2576 δολ.

Απομακρύνεται από τα υψηλά τριών μηνών η στερλίνα εν μέσω αβεβαιότητας για το Brexit, στο -0,58% και τα 1,2576 δολ.
Την περασμένη Παρασκευή (11/10) η στερλίνα σκαρφάλψσε στα υψηλότερα επίπεδα από τις 24 Ιουλίου του 2019
Πτώση καταγράφει σήμερα Δευτέρα (14/10) η στερλίνα, η οποία απομακρύνεται από τα υψηλά τριών μηνών στα οποία είχε βρεθεί την περασμένη εβδομάδα, εν μέσω ανησυχιών στις τάξεις των επενδυτέων ότι η Βρετανία και η Ευρωπαϊκή Ένωση ενδέχεται να μην καταλήξουν σε μία συμφωνία για το Brexit πριν από τις 31 Οκτωβρίου.
Ειδικότερα, το βρετανικό νόμισμα υποχωρεί κατά -0,58% έναντι του αμερικικανικού δολαρίου, στα 1,2576 δολ. ενώ την περασμένη εβδομάδα είχε αγγίξει τα 1,2706 δολ. τα οποία αποτελούν το υψηλότερο επίπεδο από τις 24 Ιουλίου, όταν ανέλαβε ο Boris Johnson καθήκοντα πρωθυπουργού.
Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι την περασμένη εβδομάδα η στερλίνα κατέγραψε τη μεγαλύτερη διήμερη άνοδο της τελευταίας δεκαετίας, ενώ την Πέμπτη (10/10) σημείωσε τη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο από τον περασμένο Μάρτιο.
Ωστόσο, η στερλίνα έχει αντιστρέψει μέχρι στιγμής ορισμένα από τα κέρδη της προηγούμενης εβδομάδας, εν μέσω αναφορών ότι οι διαπραγματευτικές ομάδες Ευρωπαϊκής Ένωσης και Βρετανίας δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε μία συμφωνία για το Brexit, με την πλευρά της ΕΕ να δηλώνει πως «παραμένει ακόμα πολλή δουλειά η οποία πρέπει να γίνει».
Όσον αφορά τη συναλλαγματική ισοτιμία ευρώ-στερλίνας, το νόμισμα της Ευρωζώνης ενισχύεται κατά +0,58% έναντι του βρετανικού, στις 0,8771 στερλίνες, την ίδια στιγμή που η στερλίνα υποχωρεί κατά -0,70% έναντι του γεν Ιαπωνίας, στα 136,11 γεν.
«Υπάρχει μόνο μία μικρή πιθανότητα να δούμε μία συμφωνία για το Brexit μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες, η οποία θα τους έκανε όλους χαρούμενους», δήλωσε ο επικεφαλής αναλυτής αγορών του London Capital Group, Ipek Ozkardeskaya, προσθέτοντας ότι «το πιο πιθανό σενάριο θα ήταν η παράταση της προσθεσμίας του Brexit».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης